ODLIČAN TRIK

RIJEŠITE SE ŽOHARA I DRUGIH INSEKATA OVIM PRIRODNIM SREDSTVOM Imate ih kod kuće, samo treba pomiješati i raspršiti. Čuda čine!

 Getty Images/iStockphoto

S kemikalijama za čišćenje doma ili odbijanje raznih insekata moramo biti oprezni, koristiti rukavice i pridržavati se raznih sličnih uputa pa stoga ne čudi da se ljudi sve više okreću rješenjima koja uključuju prirodne sastojke.

Vrijeme zaprašivanja komaraca je iza nas, no stiže vrijeme borbe protiv žohara. Najčešće se upravo na jesen i proljeće u stambenim zgradama zaprašuje protiv tijhh otpornih beštija, no korisnici interneta donose i svoje verzije.

Jedan od mirisa koji nikako ne vole je paprena metvica i ocat pa, ako ne želite koristiti klasične sprejeve, pokušajte s ovom kombinacijom.

U bocu s raspršivačem ulijte tri decilitra vode, decilitar alkoholnog octa i 20 kapi eteričnog ulja paprene metvice ili eukaliptusa.

Dobro izmiješanim pripravkom našpricajte mjesta s kojih smatrate da žohari izlaze, a posebno ne zaboravite rubove poda ili dijelove oko odvoda u kupaonici, zahodu i kuhinji.

Ova mješavina ih ne bi trebala ubiti, već samo odbiti da se uopće približe. Obzirom da se radi o prirodnom sredstvu, postupak slobodno ponavljajte periodički, više puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 19:01