NAVALA

Vlakovi iz Praga za Rijeku voze mjesec dana, Česi otkrili prve brojke: ‘Ovako nešto ne pamtimo‘

 Boris Kovacev/Cropix
Ovakav starinski način putovanja Česi su očito zavoljeli, tako da su iz agencije već počeli kovati planove za iduću sezonu

Tko riskira, taj profitira! Ta poznata uzrečica svakako vrijedi za češku agenciju RegioJet koja je usred koronakrize 'izmislila' vlak koji povezuje Češku i Hrvatsku, a rezultat te ideje je - 20.000 putnika i 50.000 prodanih karata u samo mjesec dana!

Naši najvjerniji turisti nisu nas iznevjerili ni u jeku najveće europske krize, štoviše, na kraju ispada da su se potpuno raspametili za hrvatskom obalom. U RegioJetu su već uoči prvog vlaka koji je iz Praga krenuo za Rijeku rekli da ovakvu navalu ne pamte.

- Od osnutka kompanije ovo se nije dogodilo - rekli su iz agencije.

Od 30. lipnja i do 10. srpnja vlakovi iz Praga za Rijeku prometovali su triput tjedno, ali posljednjih 20 dana voze svakodnevno. Česi pišu da se jako mali broj turista zadržava u Rijeci, već da se autobusima prevoze do svih jadranskih destinacija - od Istre do Makarske.

Iz RegioJeta navode da prodaju od 600 do 1000 karata dnevno, te da je ukupan broj prodanih karata prešao brojku 50.000. Većina se prodaje u Češkoj, a desetak posto pada na Slovačku (vlak ide preko Bratislave).

Ovakav starinski način putovanja Česi su očito zavoljeli, tako da su iz agencije već počeli kovati planove za iduću sezonu. U svakom slučaju, posljednji vlak iz Rijeke za Prag planiran je tek 26. rujna, ali čini se, iduće godine se 'ludnica' nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:39