Sunce i more

Šibenik je idealna destinacija za aktivan odmor i uživanje tijekom cijele godine

Šibenik panorama

Razgledavanje kulturnih i povijesnih znamenitosti u ovom gradu budi posebne emocije među posjetiteljima

Šibenik je jedan od rijetkih gradova na svijetu koji ima čak dva spomenika upisana na UNESCO-ov popis zaštićene kulturne baštine. Razgledavanje kulturnih i povijesnih znamenitosti u ovom gradu budi posebne emocije među posjetiteljima, a čim se približite zavodljivoj obali i ugledate impresivnu staru gradsku jezgru, zaboravit ćete na sve predrasude o tome da su povijest i kultura dosadni! Ovo je destinacija koju obožavaju i ljubitelji aktivnog odmora. U Šibeniku se možete opustiti uz mediteransko sunce, mirise borova i zvukove mora. Grad nudi mnoge aktivnosti za djecu i odrasle, a možete se okušati i u adrenalinskim sportovima poput ziplinea, kayakinga i jeep safarija.

image

Zipline

Zrinka Magazin/

Zipline Šibenik pruža vam osjećaj slobode dok letite iznad čarobne rijeke Čikole, a kayaking kroz kanal sv. Ante omogućuje vam upoznavanje šibenskog akvatorija i posjet Tvrđavi sv. Nikole.

Ako ste pak ljubitelj safarija, zasigurno ćete uživati u dnevnim jeep safari i off road izletima u prirodu. Terenska vozila provesti će vas kroz ornitološki rezervat, Vransko jezero, seoska domaćinstva u zaleđu uz tradicionalnu kuhinju i degustaciju vina, vinograde pod UNESCO zaštitom, prekrasne slapove, stare mlinove i brane. Također, možete se okušati u planinarenju po ferati Čikola i istražiti impozantni kanjon i rijeku.

image

Kayaking

Hrvatski Klub Putnika/

Biciklirajte uživajući u prekrasnim panoramskim stazama i upoznajte mnogobrojne bunje, ostatke starog naselja Žaborića, prirodni izvor pitke vode Ribnik, Morinjski zaljev, starohrvatske crkve, četiri šibenske tvrđave, čuveni most s pogledom na rijeku Krku i cijeli akvatorij, bunkere, te brojne druge znamenitosti Šibenika. Na kraju, šetnja uz kanal sv. Ante pružit će vam prekrasan pogled na grad. www.visitsibenik.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:38