ODMOR NA KONTINENTU

Odmor od gradske vreve pronađite u zelenoj Sisačko-moslavačkoj županiji

Sisačko-moslavačka županija

 Promo
Za sve ljubitelje netaknute prirode, mira i tišine, Park prirode Lonjsko polje zadovoljit će njihove želje za odmorom

Želite li ljeto provesti u opuštenom okruženju daleko od gradske vreve i vrućeg asfalta, Sisačko-moslavačka županija prava je prilika za to. Ovdje možete istražiti netaknutu prirodu, tradicijsku kuhinju te raznoliku kulturnu ponudu kao i uvjeriti se u gostoljubivost stanovnika ove županije.

Sisačko-moslavačka županija smještena u središnjem dijelu Lijepe naše ima ponudu koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Vraća vas u dane bana Josipa Jelačića, Osmanlija pa sve do starih Rimljana, ali uz bogatu kulturno-povijesnu baštinu, posjetite li ovu županiju možete uživati i u ljepoti netaknute prirode, tradicionalnim gastronomskim delicijama i autohtonim vinima. Ovo je mjesto u kojem možete odmoriti dušu i tijelo, pobjeći od užurbane svakodnevice i gradske vreve, zastati i uživati u svim ljepotama koje ova županija nudi.

image

Sisačko-moslavačka županija

Promo

Za sve ljubitelje kulture, grad Sisak je pravo mjesto kao početna točka vašeg putovanja. Prošećite ovim gradom bogate povijesne i kulturne baštine, posjetite Gradski muzej Sisak te poslušajte pričuo razvoju Siska od prapovijesti kada su na njegovom području boravili Iliri, Kelti te Rimljani, saznajte sve o svjetski poznatoj povijesnoj bitci kod Siska iz 16. stoljeća u kojoj su Osmanlije doživjeli poraz, prošećite sisačkom šetnicom nazvanom po sisačkom velikanu Slavi Strieglu s pogledom na Kupu. Posjetite li Sisak ljeti, možete uživati i u Danima jazza Damira Kukuruzovića koji u Sisku tada okuplja najznačajnija glazbena imena jazza, bluesa i ostalih glazbenih smjerova.

Iz Siska se možete uputiti na područje Banovine i posjetiti Topusko. Topusko su prije više od 3000 godina naselili drevni Iliri i u njemu otkrili neprocjenjive prirodne izvore termalne vode. Ljekovitost ove vode, koja izvire na 1500 m dubine, vulkanskog je podrijetla. U zadnjih 200 godina njezin sastav i kakvoća ostaju nepromijenjene te je s pravom ocijenjena kao jedna od najkvalitetnijih u Europi. Danas je u Topuskom lječilište s termalnom vodom koja je ocijenjena kao jedna od najkvalitetnijih u Europi, te daje izvrsne rezultate kod liječenja. Osvježenje od visokih temperatura možete potražiti u vanjskim bazenima Topuskog.

image

Sisačko-moslavačka županija

Tomljenovic

Za sve ljubitelje netaknute prirode, mira i tišine, Park prirode Lonjsko polje zadovoljit će njihove želje za odmorom. Park prirode Lonjsko polje poznato je kao jedno od najočuvanijih prirodnih poplavnih područja u Europi. U netaknutoj prirodi i mirnim selima Lonjskog polja možete odmoriti dušu i tijelo na aktivnom odmoru vozeći se biciklom, ploveći čamcima ili jednostavno uživati u gastronomskim i autohtonim delicijama Posavine. Dođete li u Lonjsko polje, svakako zastanite i u Čigoču, prvom europskom selu roda, a na zaboravite posjetiti ni Krapje, selo graditeljske baštine koje se vodi kao spomenik kulturne baštine A kategorije.

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:23