PUT OD 46 DANA

Najdulje riječno kružno putovanje prolazit će i kroz Hrvatsku, cijena karte je doista paprena

Riječno putovanje, ilustracija
 Amawaterways
Na tom mjesec i pol dana dugačkom putu 144 putnika će za dolazak do krajnjeg cilja morati promijeniti čak četiri broda

Američka kompanija za riječna kružna putovanja AmaWaterways najavila je kako će od 2023. godine organizirati najdulje riječno kružno putovanje dosad, u trajanju od čak 46 dana, a putnici će na tom putu Dunavom prolaziti i kroz Hrvatsku, točnije Vukovar i Ilok.

Kako je zasad poznato iz itinerera, putovanje će početi 1. lipnja kad će prvi brod, AmaLyra iz Francuske Seinom zaploviti prema svojoj krajnjoj točki, rumunjskoj luci Giorgiu kamo bi brod trebao stići 17. srpnja.

Na tom mjesec i pol dana dugačkom putu 144 putnika će za dolazak do krajnjeg cilja morati promijeniti čak četiri broda, a obići će Paris, Lyon, u periodu od 13. lipnja do 4 srpnja proći će kroz Švicarsku, Njemačku, Francusku, Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku, a zadnji dio putovanja odvijat će se na Dunavu kad će brod prolaziti Austriju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku te završiti u Rumunjskoj.

Gostima će, poručili su iz kompanije, na tom dugačkom putovanju biti ponuđeno sudjelovati u čak 130 izleta, a jedan od njih odnosit će se i na obilazak poznate normandijske plaže na kojoj se dogodila operacija Dan D, turisti će moći posjetiti i dvorac Lahneck u Njemačkoj, a posebno se ističu izleti različitim prirodnim fenomenima kojima obiluje Hrvatska.

Putovanje će osim toga uključivati i obilazak čak 17 lokacija zaštićenih od strane UNESCO-a, a sve skupa moći će se priuštiti samo gosti nešto dubljeg džepa.

Naime, početne cijene za ovo putovanje iznosit će 25.999 dolara po osobi, a rezervacije su otvorene od 15. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 19:34