PRENOSE GLAS O HRVATSKOJ

Dalmacija je ove godine postala meka za gay turiste: ‘ Uredni su, imaju novca i vole ga potrošiti‘

Glumac Neil Patrick i suprug Harris David Burtka proveli su odmor u Hrvatskoj
 Fjmg/Spread Pictures/Profimedia
‘Ovo ljeto sam imala tri velike gay grupe, šteta što ih nije bilo i više. Ima i posebnih agencija koje samo rade s gay i LGBT gostima‘

Hrvatska je ove godine iznimno popularna destinacija, posebno za one malo dubljeg džepa. No, Jadran je ove godine bio i popularan među gay i LGBT gostima koji su, navode turistički radnici, također u načelu imućniji, piše Slobodna Dalmacija.

- Uredni su, imaju novca i dobri su gosti. Vole potrošiti. Bili su smješteni kod mene, njih osam, ali ih nisam praktički vidjela danima, iznajmili su nenadano čak i brod, putovali okolo, a baza im je bila u Splitu. Najviše im se svidio Hvar i Vis. Ovo ljeto sam imala tri velike gay grupe, šteta što ih nije bilo i više. Ima i posebnih agencija koje samo rade s gay i LGBT gostima, to je malo zahtjevnija klijentela. Upiti stižu iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke... Koliko smo bili zadovoljni s njima svjedoči i to što ih je muž vodio na selo i na izvor Cetine - kaže jedna zadovoljna vlasnica vile.

A da im je Dalmacije ove godine bila draga pokazuju i ove fotografije. Na njima se vidi kako dečki uživaju, ali i prenose glas o ljepotama Hrvatske u svijetu. U potpisima nekih fotografija piše i 'stop homofobiji'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:21