POVOLJNO I EKOLOŠKO

Britanci preporučuju gdje u Hrvatskoj ljetovati za malo novca: ‘Priroda je prekrasna!‘

Pine Beach resort

 Boris Kacan/ Pine Beach Facebook
Osim Hrvatske, preporučuje se i posjet Albaniji, Rumunjskoj i Crnoj Gori te nekim malo manje razvikanim regijama Španjolska

Ekonomska kriza ove će godine itekako utjecati na potražnju povoljnijih turističkih aranžmana i destinacija. A ako je ponuda aranžmana, uz to što je jeftina, još i eco-friendly, interes turista je zajamčen.

Guardian tako donosi pregled povoljnih i ekoloških, ali manje razvikanih mjesta koja se mogu posjetiti, a tu je svoje mjesto našla i Hrvatska.

Preporučuju, tako, Pine Beach resort u Pakoštanima pored Zadra.

Iako all-inclusive aranžmani ponekad mogu djelovati neprivlačno, a često su i štetni za okoliš, Pine Beach u Hrvatskoj nudi smještaj u ekološkim slamnatim bungalovima od trske s pogledom na bijelu pješčanu plažu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovdje se lako isključiti: bungalovi (u kojima spava do petero ljudi) nemaju struje, a svaka je kućica ušuškana u sjenovitu borovu šumu. Sva hrana i lokalna pića su uključeni u cijenu, zajedno s brojnim aktivnostima, kao što su vožnja kajakom, surfanje i jedrenje. Ipak, za one koji se teško mogu odvojiti od tehnologije, dostupan je i Wi-Fi te mjesta za punjenje elektroničkih uređaja.

image

Pine Beach resort

Pine Beach Facebook

Osim Hrvatske, preporučuje se i posjet Albaniji gdje nećete puno potrošiti, a imat ćete priliku otkriti neke dosad dobro skrivene plaže.

Jeftino se može ljetovati i u Francuskoj, a preporučuje se kampiranje u gradu Argelès-sur-Mer na obali sredozemnog mora.

Ako želite uživati u Turskoj kakva je bila prije 40 godina, onda posjetite okolicu grada Dalamana na istoku zemlje gdje, ako budete imali sreće, možete gledati kako se na pješčanim plažama legu male kornjače.

I Crna Gora je jeftina i zanimljiva destinacija, a posebno se ističu grad Kotor i Budva.

U Grčkoj, na Peloponezu, možete uživati u vlastitoj uvali i spavati u nastambama koje su nekad koristili uzgajivači koza.

Poluotok Tróia u Portugalu idealna je destinacija za one koji vole pješčane plaže, a nemaju ogroman budžet za ljetovanje.

Za posjet Rumunjskoj preporučuje se posjet jezeru Neptun uz obalu Crnog Mora, a previše novca vam neće trebati niti za posjet Kanarskim otocima i smještaj u kolibama uz plažu Tasartico.

Ako ste više za gradsku varijantu odmora, svidjet će vam se grad Alicante na obali Sredozemnog mora, smješten između Valencije i Mursije.

Španjolska ima još nedovoljno istraženih i povoljnih lokacija, a jedna takva je zasigurno Galicija gdje ćete uživati u svemu onome što Španjolska pruža, ali po znatno povoljnijim cijenama od razvikanijih regija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 01:19