Aktivan odmor

Banovina, kraj prepun zanimljivosti, dobre gastronomije i outdoor avantura

Sisačko-moslavačka županija

 Boris_savic/
Ovo područje živahno je tijekom cijele godine uz mijene godišnjih doba, a posebno je svečano prigodom brojnih manifestacija

Banovina je poznata kao kraj koji obiluje biljnim i životinjskim vrstama napose šumama hrasta i kestena, brojnim vodotocima i jatima ptica pjevica, kao kraj omeđen Zrinskom i Hrastovičkom gorom te rijekama Unom, Kupom i Savom, kao destinacija u kojoj je doživljaj prirode potpun.

Područje Banovine nudi brojne mogućnosti istraživanja baštine u sklopu aktivnog i rekreativnog odmora. Izbor je na gostu, bilo da se odluči pješice, na biciklu, motoru ili automobilu, istraživanju nikad kraja. Šetnje, rekreativno pješačenje i planinarenje pružaju gostu ugodu i uživanje u okružju po šetnicama, tematskim putovima i planinarskim stazama. Atraktivne ciklo rute koje vode jedinstvenim zeleno plavim krajolikom, biciklistima pružaju osjećaj stapanja s prirodom.

image

Adrenalinske ture

Avanturu na Banovini valja potražiti u turističkoj ponudi ove destinacije u kojoj je moguće otkriti svoj potencijal, iskušati svoju snagu i doživjeti avanturu i adrenalin. Odnedavno je u Petrinji otvoren novi edukacijsko-prezentacijski centar "Natura SMŽ" koji obuhvaća dva kompletno uređena objekta i edukativni park od 10 tisuća kvadrata. Centar je mjesto u kojem sve dobne skupine mogu na vrlo zanimljiv i multimedijski način naučiti sve o ljepotama Banovine i Sisačko-moslavačke županije kao bisere koje tek treba istražiti.

image

Centar "Natura SMŽ"

Matt Marenic/

Posjetitelji nove informacije dobivaju kroz video sadržaje prezentirane u dvije prezentacijske dvorane, koje dopunjuju putem VR naočala kroz specifično obrađene segmente kao što je Panonsko more, Fauna šišmiša, Kako životinje vide ili hologramske prikaze pojedinih vrsta flore i faune. Okoliš Centra pruža dovoljno mjesta za odmor i uživanje u prirodi oko nas uz stalni cvrkut brojnih ptica koje borave u krošnjama parka.

Ovo područje živahno je tijekom cijele godine uz mijene godišnjih doba, a posebno je svečano prigodom brojnih manifestacija kojima se obilježavaju tradicionalna kulturna stvaralaštva, svetkovine i blagdani. Zadnjih desetljeća, veliku pozornost gostiju privlače planinarske staze i kestenijade koje se održavaju na više lokacija zahvaljujući bogatstvu kestenovih šuma.

Za detalje posjetite stranicu www.visitsisakmoslavaina.hr i Facebook profil Visit Sisak-Moslavaina.

image

Sisačko-moslavačka županija

image

HTZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 12:17