ZDRAVO I SEKSI

Prijavite se na prvo hrvatsko natjecanje u plesu i fitnessu na šipci

Ples na šipci razvio u novi način vježbanja i kao takav je prihvaćen u cijelom svijetu i postaje sve popularniji oblik fitnessa jer zahtijeva znatnu snagu, fleksibilnost i izdržljivost

ZAGREB - Hrvatice su u posljednje vrijeme poludjele za neobičnim načinima fizičke aktivnost. Nakon što je neko vrijeme vladao trbušni ples, na scenu sada dolazi plesanje na šipci. A s time i prvo hrvatsko natjecanje u plesu i fitnessu na šipci sportskog tipa.

Ono će se održati 30. travnja 2011. u Sportskom Centru AvenueBALL u organizaciji Društva športske rekreacije „Studio I“ iz Zadra.

Povijest plesa na šipci se može naći u indijskom sportu zvanom Mallakhamb kojim se bave muškarci, te u kineskim cirkusima. Izvođači u cirkusima izvode razne elemente na aluminijskoj šipci visine 3 do 9 metara. Šipke mogu biti i rotirajuće i statične. Jedan od najtežih i najzahtjevnijih elemenata koji potječe iz kineskih cirkusa je element zvan "Zastava"- tijelo je okomito na šipku.

Izvođač se može držati za šipku ili je koristiti kao sportski rekvizit za izvedbu različitih elemenata, kao što su penjanje, vrtnja i inverzija,glava okrenuta prema dolje. Danas se ples na šipci razvio u novi način vježbanja i kao takav je prihvaćen u cijelom svijetu i postaje sve popularniji oblik fitnessa jer zahtijeva znatnu snagu, fleksibilnost i izdržljivost.

Natjecanja u plesu i fitnessu na šipci već se godinama organiziraju diljem svijeta, dok su trendovi tek pristigli u Hrvatsku.Upravo veliko zanimanje za fitness na šipci sportskog tipa motiviralo je članove Studio I da organiziraju prvo natjecanje. Nesumnjivo će se Hravtska dodatno promovirati kao zemlja sporta i otvoriti prema novim vidicima sportskih natjecanja, te će Zagreb 30. travnja postati centar regionalnog sportskog natjecanja

- Iznimno smo ponosni što ćemo prvi u Hrvatskoj promovirati ples i fitness na šipci koje dobiva sve više zadovoljnih zagovornica. Vjerujemo da će natjecanje privući veliki broj natjecatelja iz cijele zemlje, a da će se žiri i gledatelji ugodno iznenaditi naprednim tehnikama sportskih elemenata koje su natjecatelji savladali i koje će pripremiti. Nadamo se kako će ovo prvo natjecanje prerasti u tradiciju i da će zainteresirati sve željne noviteta, zabave i rekreacije - izjavila je I ngrid Jerak, organizatorica natjecanja.

Suce prvog hrvatskog natjecanja činit će tim europskih sportskih stručnjaka, dok će jedna od pet sutkinja biti svjetski poznata instruktorica i promotorica plesa i fitnessa na šipci K.T. Coates iz Velike Britanije, koja se ovim sportom bavi više od trinaest godina. Coats, koja održava radionice plesa na šipci diljem svijeta, ujedno će i po prvi puta posjetiti Hrvatsku i promovirati ovakvu vrstu sporta u ovom djelu regije.

Cijena ulaznice je 30 kuna,a na dan natjecanja će biti 50 kuna. Broj mjesta je ograničen te se ulaznice mogu rezervirati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:11