VEČER ZA PAMĆENJE

POZNATI DIZAJNERI KREIRALI MATURALNE HALJINE I ODIJELA ZA DJECU IZ DOMOVA U Westinu su imali generalnu probu, modnom pistom su koračali poput manekena

 
 Tomislav Kristo / CROPIX

U dvorani Opera na 17. katu zagrebačkog hotela Westin u četvrtak navečer održana je modna revija zaklade 'Hrvatska za djecu'. A umjesto manekenki i manekena, večeras je modnom pistom koračalo 36 maturantica i maturanata iz ustanova i institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske.

Svi su oni dio projekta 'Moja maturalna večer' u sklopu kojega su im poznati dizajneri kreirali haljine i odijela.

Projekt je vodila zaklada Hrvatska za djecu u suradnji s hrvatskim modnim kućama i dizajnerima, među kojima su A’Marie by Anamarija Brkić, Anamarija Asanović, Arileo, Boudoir, Diana Viljevac, Duchess Women’s Wear, Envy Room, Hippy Garden, Ivan Friščić, Ivica Skoko, Lei Lou by Alex Dojčinović, Lilith by Katarina Baban, Lokomotiva by Lana Puljić, MatLukabu by Marina Jerant, Matija Vuica, Robert Sever, Zoran Aragović, Zvono dizajn by Andrea Zvono, Varteks i Borovo, koji su im osigurali haljine, odijela i cipele.

- Zaklada Hrvatska za djecu uvijek nastoji prepoznati neke specifične potrebe djece, koje nisu predviđene zakonom i aktivnostima ministarstava, a za koje smatramo da su malo dječje pravo. Možda ne elementarna potreba, ali ipak vrlo važna da bi se taj mladi čovjek osjećao dostojanstveno, ponosno i sretno - objasnila je ravnateljica zaklade Renata Gubić i dodala:

- Zato smo mi htjeli razveseliti maturante i maturantice koji možda nemaju nekog najbližeg tko bi se na taj dan pobrinuo za njih pa smo poslali poruku: Niste sami, mi smo tu za vas - istaknula je ravnateljica zaklade Hrvatska za djecu.

FOTOGALERIJA: U Westinu održana modna revija zaklade 'Hrvatska za djecu'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 13:39