DIVNA KRZNENA DUŠA

PAS KOJI JE SPASIO MAČIĆA NA SMETLIŠTU NE PUŠTA GA IZ VIDA Htjeli su odvesti malog Jerryja na kupanje, ali Tom je odjednom skočio i zgrabio torbu...

 
 Facebook

Pas i mačić koji su pronađeni na deponiju u Bosanskom Brodu, nakon što je pas u gubici do volonterke donio bespomoćno mače u očajničkom pokušaju da ga spasi, osvojili su građane, pa i sad, nekoliko dana kasnije, privremeno zbrinuti u privatnom prihvatilištu za ozlijeđene i napuštene životinje, osvajaju javnost svojom bliskošću i zgodama.

Nazvani Tom i Jerry, zbog velikog prijateljstva među vrstama koje su inače na ratnoj nozi, trenutno borave u privatnom dvorištu gospođe koja brine o desecima napuštenih, gladnih i bolesnih životinja u Bosanskom Brodu. O njima brinu kako mogu, no čeka se dogovor oko privremenog smještaja u Zagrebu ili osoba koja će ih udomiti.

Glavni uvjet udomljavanja je da ih se ne razdvaja, a za to postoje jako dobri razlozi. Premda je volonterima inače prioritet udomiti životinju, pronaći joj sigurnost i odgovarajuću skrb, čak i ako to znači razdvajanje braće i sestara ili zaljubljenih životinjskih parova, jer najčešće nemaju priliku birati, ovaj put su stvari toliko jasne da dileme nema.

Najnoviju zgodu podijelila je na Facebooku Martina Szalay Zeidler, 44-godišnja Hrvatica koja je prije nekoliko godina preselila u Regensburg, a ona je i pokrenula akciju pomoći psu i mačiću.

Spomenka Đurić Milkanović, vlasnica dvorišta u kojem borave Tom i Jerry s ostalim životinjama, koja ih je i pronašla na smetlištu, htjela je odvesti mačića doma i okupati ga. Kod mačića se šamponom nekad lakše rješavaju problemi parazita pa se nerijetko tako maleni peru u toploj vodi.

Međutim, prvi put kad je htjela izvesti mačića, Tom je skoro preskočio ogradu. Spomenki je bilo jasno da pas neće dozvoliti da odvedu mačića dok god je on tu i čuva ga. Stoga je odlučila biti lukava pa ga je u drugom pokušaju odvođenja sakrila u torbu. Pokušala je proći brzo kroz dvorište, no Tom se okrenuo i odjednom zagrizao ručku torbe.

Nije imala šanse prošvercati mačića pored zaljubljenog Toma, u kojem su proradili neki neobični majčinski osjećaji, a zbog toga su odlučili i da ih neće udomljavati odvojeno.

Kakva god da se veza rodila između ove dvije životinje, ona je očito toliko jaka da zbunjuje i volontere koji su se u životu nagledali koječega. A zašto je tome tako, nitko ne zna.

Zna se sigurno da Tom očito nije običan pas, nego ‘pravi gospodin, vitez lavljeg srca’ kako su ga u jednom od komentara nazvali. Krznena duša kakva se rijetko viđa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:04