PREKRASAN I STRAVIČAN SUSRET

'OVO JE BIO NAJSTRAŠNIJI TRENUTAK U MOM ŽIVOTU' Bezbrižan safari prekinuo (ne)očekivan gost: Gepard im uskočio u džip, 10 minuta 'nisu disali'

 
 Screenshot / Facebook

Britton Hayes se može pohvaliti avanturom života. S ujakom je uživao na safariju u Tanzaniji kad im je u džip uskočio gepard. Neočekivani se predator zadržao desetak minuta u unutrašnjosti, pronjuškao sve što mu je instinkt naložio, a potom se elegantno udaljio u smjeru ukusne gazele.

Video ovog zbilja neuobičajenog događaja podijelila je na Facebooku Brittonova mama, Elisa Jaffe, inače voditeljica na radiju KOMO u Seattleu.

- Vidim da ljudi objavljuju fotografije s obiteljskih odmora, s plaža i iz zabavnih parkova, ali ne i moja obitelj. Evo uznemirujući video s proljetnog odmora mog sina u Serengetiju, trenutak kad je gepard skočio u njegov Land Cruiser. Ne vidi se, ali još se jedan gepard nalazi na haubi automobila. To se zove priuštiti mami srčani udar! Nije ni čudo da mi nije odmah rekao, napisala je šokirana Elisa u objavi uz video.

Kako bilo, znatiželjni si je gepard uzeo desetak minuta i dobro nosom sve istražio. Vodič ih je uputio da se, ako dođe do susreta s divljom životinjom, ukopaju, ne miču i da ne gledaju divlju mačku direktno u oči.

- Primijetili smo da se tri geparda motaju oko našeg džipa, no bilo je prekasno da se brzo odvezemo i izbjegnemo situaciju. Nismo ih htjeli preplašiti jer obično tad stvari pođu po krivu. Ovo nije bilo uobičajeno ponašanje geparda, ispričao je Hayes za KOMO News i dodao da su svi u vozilu bili fokusirani na geparda na haubi kad je njegov krzneni brat uskočio na zadnje sjedalo.

- Dok smo svi promatrali geparda sprijeda, jedan od braće je uskočio na zadnje sjedalo da bi nas ponjuškao i uvjerio se da nismo prijetnja. Vodič Alex me skroz smirio i uputio da ni slučajno ne pogledam mačku u oči ili da ga ne prepadnem. Tako smo dozvolili životinjama da se uvjere da nam mogu vjerovati, objasnio je Hayes i dodao:

- Iskreno, to je vjerojatno bio najstrašniji trenutak u mom životu. Osjećao sam se kao da moram iz glave izbaciti sve misli jer sam se sjetio kako životinje mogu nanjušiti strah. Nastojao sam biti što smireniji i mirniji. Bio sam nasmrt preplašen, ali nikad se nisam osjećao više živim.

Naravno, kad su se gepardi udaljili u smjeru gazele, ekipa u automobilu je sjedila nepomično još neko vrijeme ne vjerujući što se upravo dogodilo i iz kakve su se situacije upravo izvukli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:36