KRUCIJALNA MREŽA

OTVORILI STE PROFIL NA LINKEDINU PA STE ZABORAVILI NA NJEGA? To bi vas uistinu moglo koštati karijere

Društvenu mrežu namijenjenu poslovnim korisnicima mnogi koriste samo kao oblik životopisa, međutim ona je mnogo više. Ukoliko biste željeli pronaći posao ili privući nove poslovne partnere i projekte - trebali biste biti znatno aktivniji.
 Foto: Instagram

Istraživanje je pokazalo kako samo 13 posto korisnika na dnevnoj bazi sudjeluje, odnosno u nekom je obliku interakcije s ostalim korisnicima na LinkedInu, a 61 posto ispitanika izjavilo je kako ga koriste manje od jednom tjedno, čime se ova društvena mreža zahvaljujući (ne)aktivnosti svojih korisnika našla na samom začelju - iza Facebooka, Twittera, Instagrama i Pinteresta.

Međutim, menadžeri koji sve češće nove članove tima pronalaze upravo na LinkedInu tvrde kako je velika pogreška ne održavati svoj profil i ne osvježavati ga novim informacijama.

- Ključno je barem jednom tjedno objaviti nešto na svom profilu i na taj način potencijalnim poslodavcima ili partnerima dati do znanja koje je vaše područje interesa i koji sektor posebno pratite - izjavio je Jesse Siegal iz The ExecuSearch Group i dodao kako se radi o vidljivosti - ukoliko ništa ne stavljate, jednostavno niste vidljivi i zasigurno nikoga nećete ničim zainteresirati.

Ukoliko već dugo vremena niste osvježili svoj LinkedIn profil, učinite to čim prije - dodajte novi posao, odslušani seminar ili zasluženo priznanje. Pronađite nove veze, budite u interakciji s ljudima s kojima ste povezani, slobodno lajkate i šerajte teme koje su vam bitne i predstavljaju vaše područje interesa i djelovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:06