KONTRAST HLADNOG I TOPLOG

OTKRIVAMO MAKE UP TRENDOVE Tamnocrveni ruž, tamne obrve i tuš za hladne dane

Ove jeseni i zime postoje tri glavna make up trenda i nekoliko njihovih varijacija. Prvi je - crveni ruž. Toliko je puta dosad ponovo izmislio sam sebe, da mislimo kako ne može donijeti ništa novo. No, ove jeseni on stiže u tamnoj varijanti - boji crvenog vina. Poznata make up umjetnica Pat McGrath, koja radi za Gucci, predstavila je odvažan, ali i romantičan i pomalo dramatičan look; izbijeljene obrve, prirodne i nježne, gotovo neprimjetne boje na očima te naglašene usne u svim nijansama crvene. Bitno je napomenuti da je za ovakav izgled potrebno imati besprijekoran ten te blijedu put, jer puno bolje stoji svjetloputim nego tamnoputim djevojkama.

Crvene usne su na proteklim Tjednima mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu pokazali i Thakoon i Rick Owens. Kod Anne Sui i Dries Van Notena modeli su u prvom planu imali istaknute oči. One su i ove jeseni i zime priča za sebe. Smokey eyes dobio je žestokog konkurenta u obliku tuša za oči, koji je apsolutni must ove sezone.

Jutro poslije

Na revijama Jean Paul Gaultiera i Louis Vuittona manekenke su imale razmazanu crnu šminku oko očiju, u stilu “jutra poslije”. Kao kad se probudite nakon ludog tuluma i nemate pojma gdje ste, a crna olovka i maskara još su uvijek tu.

No, najveći novitet i hit je zavrnuti tuš prema gore, kako bi se dobio mačkasti izgled. Lanvin je prvi pokazao ugljenocrni tuš čiji se krajevi zavijaju prema gore, a Zac Posen svoje je manekenke poslao niz pistu u stilu modernih gejši, s crnim, debelim tušem na očima. Uz takav look ne nosi se više gotovo nikakva šminka. Ruž, sjenilo i rumenilo naprosto su suvišni, jedino mu treba pridružiti nekoliko slojeva maskare.

Treći trend su jake obrve. Kod Chanela one su bile naglašene šljokicama, što je više prmjereno nekom estradnom nastupu, ali su vrlo brzo zaživjele među modelima.

Bez pretjerivanja

Britanska manekenka Cara Delevingne je prirodna plavuša obdarena obrvama koje kao da pripadaju nekoj brineti, ali joj začudo jako dobro stoje. Debele i stroge obrve pokazali su i Vera Wang i Missoni i više ih nitko ove sezone neće moći ignorirati.

Pri svemu ovome bitno je da nikako ne pomiješate ova tri trenda. Ili tamni ruž, ili crni tuš, ili jake obrve. Da ne biste izgledali smiješno.

Vampirska ljepota u bočicama stigla na police diljem Hrvatske

Uskoro u kina diljem svijeta - točnije 14. studenoga - stiže novi nastavak filma “Sumrak saga”. Zajedno s vampirima na policama u Hrvatskoj pojavila se kolekcija šminke inspirirana upravo njima. Blijedi puder sa sjajnim česticama, tamni lakovi za nokte, zavodljivi pigmenti za dramatičan smokey i svjetlucava sjajila. Kolekcija Essence za svaki svoj proizvod ima i naziv iz sage o vampirima i vukodlacima. Tako se sjenila za oči shimmer i metalik sjaja mogu naći u četiri nijanse - Jacob’s protection, Alice had a vision - again, A piece of forever i Edward’s love, a cijena im je 22,90 kuna. Tekući glitter tuš za oči dostupan je u dvije nijanse - Alice had a vision - again i Jacob’s protection, a koštaju 20,90 kuna. Rumenilo za lice dostupno je u boji Renesmee red po 24,90 kuna, dok ruž za usne Piece of forever ima cijenu od 22,90 kuna. Ako želite imati ten kao Bella možete kupiti shimmer puder Bella’s secret. Čak i ako baš ne želite izgledati kao vampirica, zabavno je imati barem jedan dio iz hit-kolekcije koja se može kupiti u Kozmo i DM drogerijama, ali samo tijekom studenoga i prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:34