O DESTINACIJI

ACI marina Slano: najnovija marina u ACI sustavu omiljena je polazna točka za čarobne Elafite

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Marina u uvali Slano nosi ime po začetniku ideje lanca ACI marina, Veljku Barbieriju

ACI MARINA "VELJKO BARBIERI" SLANO

Otvoreno: cijele godine

Najveća duljina plovila: 50m (dnevni vez), 20m (godišnji vez)

Broj vezova: 193

Posebna ponuda:

Sadržaj: recepcija s mjenjačnicom, sanitarije, sanitarije prilagođene osobama sa posebnim potrebama, restoran, bazen, praonica rublja, bankomat, tehnički servis plovila, iznajmljivanje bicikla, iznajmljivanje automobila, Wellness centar, parkiralište, besplatan WI-FI, Tesla punionica, Tesla univerzalna punionica

Blizu marine: Elafitski otoci, Ston i stonske zidine

Najnovija ACI-jeva marina smjestila se u uvali Slano, a nosi ime po začetniku ideje lanca ACI marina, Veljku Barbieriju. Moderno opremljena marina polazišna je točka ukoliko želite upoznati Elafitske otoke, primjerice do središnjeg otoka Lopuda ima samo desetak milja.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix/Cropix

Lopud, uz Šipan I Koločep, jedan je od tri naseljena otoka Elafita I poznat je po svojim dugim pješčanim plažama, od kojih je najpoznatija plaža Šunj. Na Šipanu uživajte u prostranim vinogradfima I maslinicima, ali I u mnogobrojnim crkvama I ljetnikovcima koji datiraju još iz razdoblja gotike I renesanse. Koločep je najjužniji naseljeni hrvatski otok, a ujedno je I najbliži Dubrovniku. Elafitsko otočje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Iz ACI marine "Veljko Barbieri" slano brzo ćete stići I do Peljšca. Pelješac je otok prirodnjih ljepota I poznatih vina, a tu se smjestio I Ston, srednjovjekovni gradić čije su kamene zidine, dugačke 5.5 kilometara, najduže sačuvane kamene zidine u svijetu. Ston je I dom najstarije aktivne solane na svijetu, a gurmani moraju probati svjetski poznate stonske kamenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:26