BROJNI SADRŽAJI

ACI Dubrovnik: moderna marina s golf vježbalištem i vrhunskim restoranom

 Tomislav Kristo/Cropix
ACI marina Dubrovnik odlično je povezana sa svim turističkim lokacijama koje se nalaze u Dubrovniku i okolici

ACI MARINA DUBROVNIK

Broj vezova: 380; 120 suhi vezovi

Najveća duljina plovila: 45m (dnevni vez), 40m (godišnji vez)

Otvoreno: cijele godine

Posebna ponuda: ACI Golf Range

Sadržaj: recepcija s mjenjačnicom, sanitarije prilagođene osobama sa posebnim potrebama, trgovina sa prehrambenim namirnicama, praonica rublja, bankomat, parkiralište, besplatan WI-FI, bazen, sanitarije, benzinska crpka, iznajmljivanje brodova, golf vježbalište, restoran, samohodna dizalica, tehnički servis plovila, dizalica

Blizu marine: Plaža Pasjača, Rijeka Ombla - najkraća rijeka u Hrvatskoj, Lokrum

Jedna od najmodernijih marina smještena je u dubovačkoj Mokošici i otvorena je cijele godine. Sama marina ima mnoštvo sadržaja, a među njima posebno se ističe ACI Golf Range. Na površini veličine teniskog terena nalazi se golf vježbalište i mini golf igralište na kojem posjetitelji mogu vježbati svoju vještinu i udarce, a ovom je uslugom ACI marina Dubrovnik postala prva i jedina marina na Jadranu koja ima svog golf teren.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

ACI marina Dubrovnik nalazi se na odličnoj lokaciji i dobro je povezana sa svim turističkim lokacijama koje se nalaze u Dubrovniku i okolici. Osim svjetski poznatih znamenitosti koje morate posjetiti u Dubrovniku, u njegovoj se okolici nalaze i "skriveni biseri" koji će sve ostaviti bez daha, ali su to i mjesta gdje se može pobjeći od gradske vreve.

Jedno od takvih mjesta definitivno je plaža Pasjača u Konavlima. Godinama skrivana tajna lokalaca, prekrasna plaža do koje se može doći samo strmim stepenicama (osim s morske strane), ipak je izašla na vidjelo. Prekrasna plaža, koja se smjestila ispod 250 metara visoke litice, zbog svoje prirodne ljepote, ali i fotogeničnosti, uvrštena je u gotovo sve liste najljepših plaža na Jadranu, ali i u Europi te bi ju šteta bilo zaobići.

image
Unsplash/

Ako ste pak u potrazi za još mirnijim mjestom, posjetite rijeku Omblu, najkraću rijeku u Hrvatskoj koja se smjestila u mjestu Komolcu, ispod stjene Golubov kamen koja se nalazi samo pet kilometara od Dubrovnika. Rijeka je dugačka samo 0,03 kilometara te se smatra da je i najkraća rijeka na svijetu iako to još nije službeno priznato.

Prijedlog izleta: Otok Lokrum

Raj na zemlji, kako mnogi nazivaju Lokrum, izlet je koji ćete pamtiti. Dom paunova, prekrasni botanicki vrt i stara benediktinska crkva prepoznatljivost su ovog otoka uz koji se vežu mnoge legende. Jedna od njih je i ona da nitko ne smije ništa ponijeti s otoka, pa ni kamenčić. Zeleni otok nalazi se samo na desetak minuta vožnje od samog Dubrovnika, a melem je za dušu. Ako ste u potrazi za minim odmorom, Lokrum je mjesto za vas. Savšen za dnevni izlet, ovo je i otok na kojem su samo rijetki prespavali. Prije nekoliko godina Lokrum su na svoje karte mjesta koja moraju posjetiti uvrstili i mnogobrojni turisti i obožavatelji serije Game of Thrones koja se snimala na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, uključujući Dubrovnik i Lokrum. Plovidbeni red može se pronaći na službenim stranicama otoka, a ulaznice se mogu kupiti i online. Cijena ulaznica za odrasle je 200, za djecu od 7 do 18 godina, osobe s invaliditetom i studente 30 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:26