VELIKA PATNJA

MUČNA SMRT NESRETNIH PASA Nemarni vlasnik otišao u teretanu i ostavio ih zatvorene u autu, ugušili su se od nedostatka zraka

Ilustracija
 Andrew Winning / REUTERS

Neodgovorni vlasnik u Engleskoj ostavio je svoja tri bull terijera zaključana u parkiranom autu, dok je on pet sati proveo u teretani. Budući da im nije ni pritvorio prozor ili makar ostavio vode, psi su uginuli od nedostatka zraka, piše britanski Independent.

Vlasnik, imenom Jonathan Theobald, pokorno je uvidio svoju pogrešku i pred sudom priznao krivnju za izazivanje nepotrebne patnje životinja, a 28. rujna će saznati kakva ga kazna očekuje. Prema britanskom zakonu o dobrobiti životinja očekuje ga i velika novčana globa i potencijalna zabrana da ikada više bude vlasnik kućnih ljubimaca.

Bezobzirni 65-godišnjak pse je ostavio u autu 16. lipnja ove godine na temperaturi od 19 stupnjeva Celzijevih, a kad se vratio iz teretane dva su psa već uginula, dok je treći bio na izdahu. Theobald ga je pokušao spasiti, ali bilo je prekasno. Kad je shvatio što je učinio, bio je shrvan te je plakao za psima.

Inspektori su kasnije potvrdili da su psi bez sumnje snažno patili prije nego su uginuli:

- Vrijeme je bilo sparno, makar nije bilo vruće. Ne postoji dobar razlog da se pse ostavi po takvom vremenu u autu, koliko god vam to nije bila namjera - napominju inspektori.

Nažalost za ova tri bull terijera, upozorenje je stiglo prekasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:45