OMČA OKO VRATA

MLADI KAZALIŠNI GLUMAC PRED ŠOKIRANOM PUBLIKOM PAO U KOMU Trebao je samo odglumiti smrt vješanjem, ali sve je pošlo po zlu

 Facebook

Raphael Schumacher 27-godišnji je talijanski glumac čiji je život trenutačno u opasnosti nakon nezgode koja mu se dogodila na kazališnoj pozornici.

Tijekom scene u predstavi 'Mirages' koju je igrao u Pisi u kazalištu Lux, oko vrata je stavio lažnu omču. Stao je na kutiju, koja se izmaknula ispod njegovih nogu i ostao je visjeti. Trebala je to biti inscenacija suicida, no glumac očito nije imao zaštitni pojas koji bi ga držao u 'visećoj' poziciji, nego je ostao visjeti s omčom oko vrata, a tijelo mu se ubrzo zbog davljenja počelo tresti.

Uto je jedan mladić iz publike, navodno student medicine, dotrčao ne bi li ga, shvativši što se događa, spasio. Spustio ga je na zemlju i pozvao pomoć.

Hitno su ga odvezli u bolnicu, ali u međuvremenu je pao u komu. Doktori kažu da ne reagira na liječenje te da mu se stanje pogoršava.

Policija je dosad ovaj slučaj smatrala nesretnim, no sada je protiv kazališta otvorena istraga zbog sumnje u loše sigurnosne mjere.

- Šokirani smo. Nitko od nas ne razumije kako se to dogodilo. Nadamo se da će policija rasvijetliti slučaj - rekao je Gabriele De Luca, umjetnički direktor kazališta.

No, dodao je kako je Schumacher u zadnji tren promijenio scenarij, te se odlučio za omču umjesto za lažni pucanj.

- Izvorni monolog uključuje lažni pucanj, ali se on odlučio na vješanje bez da nam je rekao - tvrdi De Luca.

Majka glumca odbacila je teoriju da je njezin sin možda pokušao počiniti samoubojstvo.

- Moj sin je nedavno izgubio oca i okončao vezu, ali je ponovno pronašao svoj mir. Nije ostavio oproštajno pismo i nije imao razloga ubiti se - rekla je majka glumca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 18:02