JAVNOST ZGROŽENA

Mlada majka htjela dojiti bebu u Gradskoj vijećnici: ‘Rekli su mi da odem to raditi na zahod’

 Facebook

Ogorčena mlada majka iz Lancastera požalila se na Facebooku kako su je u Gradskoj vijećnici uputili da tromjesečnu bebu podoji u zahodu.

19-godišnja Chloe Davis, koja se školuje za medicinsku sestru, pokušavala je u Gradskoj vijećnici umiriti svog malog sina Jaspera pa je pitala može li negdje dojiti. Jedan od zaposlenika joj je odgovorio da može - u WC-u, što je ona, naravno, odbila.

‘Ne mogu vjerovati, nikad mi se to nije dogodilo. Bila sam u čekaonici kad je beba počela neutješno plakati. Pokušala sam ga nositi, umiriti, dala mu igračku, ali ništa nije pomagalo, bio je gladan. Zato sam pitala jednog zaposlenika je li u redu da ga podojim, i to čisto iz pristojnosti. Rekao je da ide provjeriti, izašao i popričao s kolegom, a onda se vratio i rekao da je ovo prvi put da netko ima ovakav zahtjev i da odem u zahod. Počeo me i gurati prema zahodu. Odgovorila sam mu da ne želim dojiti dijete u zahodu jer nije higijenski’, ispričala je Davis.

O svemu je obavijestila Facebook, a njezin je status izazvao gnjevne reakcije, piše Daily Mail.

U cijelu se priču uključila i vijećnica Abi Mills koja je rekla da će se žaliti Vijeću u njezino ime: ‘To je strašno. Potpuno je nevažno je li se to dogodilo u javnosti ili u privatnom prostoru, radi se o tome kako se žena osjećala. Predložit ću edukaciju za zaposlenike jer se prema ljudima moraju odnositi s pošrovanjem. Ja sam rodila troje djece, dojila sveukupno šest godina i vodila sam grupu majki dojilja pa sam prilično osjetljiva na tu temu.’

Javio se i glasnogovornik Gradskog vijeća Lancastera koji je rekao: ‘Svatko tko želi dojiti dok čeka korištenje usluga Gradskog vijeća, može to slobodno učiniti i na javnim i na privatnim mjestima. (...) Ispričavamo se zbog neugodnosti koje je izazvao ovaj nesporazum.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 14:17