KONVENCIONALNA LJEPOTA PO SVAKU CIJENU?

Manekenku su tjerali na plastične operacije, 'da se sredi'

 Alpha Press

Manekenka Erin O'Connor u nedavnom je obraćanju javnosti priznala kako joj svi u početku karijere govorili 'da si sredi novi i poveća grudi' ne bi li tako postala 'konvencionalno lijepa'.

Njezin je izgled poznati dizajner Karl Lagerfeld opisao kao 'anti-ljepotu', a s njim se složila i većina drugih modnih stručnjaka.

- U ranim danima moje karijere, modnoj industriji nije odgovaralo koliko sam bila drugačija. Govorili su mi da posjetim estetskog kirurga, no odjednom sam postala vrlo tvrdoglava i rekla sam im 'ne, ovo sam ja' - priča O'Connor te dodaje kako su od tada zvali 'novom vrstom ljepote'.

Danas 31-godišnji model, O'Connor, čije se bogatstvo procjenjuje na dvanaest milijuna funti, čini sve u svojoj moći kako bi naglasila važnost prirodne ljepote te smanjila pritisak na mlade nade.

- Užasava me koliko su plastični zahvati postali dostupna. Razumijem da operacije podižu samopuzdanje ljudi i tko sam ja da im sudim, no postoje puno bolji načini od 'zamrzavanja vremena' - objašnjava O'Connor.

Od 2003. godine broj estetskih operacija povećao se trostruko i sada se godišnje obavi oko 34 tisuće zahvata samo u Velikoj Britaniji. Liječnici, ali i plastični kirurzi upozoravaju kako je područje estetskih operacija postalo 'nekontrolirani kaos'.

- Bila sam svjesna svog izgleda i bilo je vrlo teško odrastati s tom spoznajom - priča O'Connor koja je danas surađuje s Johnom Gallianom, Christianom Diorom i Pradom.

Za sve veću pojavu 'veličina nula' modela krivi dizajnere koji izrađuju odjeću u kojoj se samo supermršave manekenke osjećaju dobro. Također, pokušava u javnosti prekinuti percepciju da se ljepota gubi sa starenjem što smatra 'pokvarenim'.

Najnoviji angažman joj je pojavljivanje u reklami za Marks & Spencer zajedno s 31-godišnjom Myleen Klass te 60-godišnjom Twiggy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:16