Subotnje jutro na pulskoj tržnici uvijek nudi poseban doživljaj, prepun živopisnih prizora, mirisa i okusa. Međutim, prošle nas je subote zatekla kiša, koja nije otjerala lokalne prodavače sa svojih pozicija, kao ni strastvene ljubitelje svježe ubranih i ulovljenih namirnica - poput nas. Ipak, mi smo tamo bili po zadatku - kao sudionici vođenog gastronomskog obilaska pulskog markata, ali i pripreme tih istih odabranih namirnica. U organizaciji EatIstrie, dan smo započeli kavom u ugodnom društvu osnivača i idejnog začetnika Gorana Zgrablića, ali i osobe koja njegove ideje sprovodi u djelo - Nikole Pezića. Osim nas, u ugodnoj atmosferi sudjelovali su i turisti, koji su ovo gastronomsko iskustvo rezervirali nekoliko dana unaprijed s ciljem...
SJAJNA IDEJA
Amerikanci luduju za najnovijom istarskom atrakcijom, turisti hrle iz cijelog svijeta - a avantura počinje u srcu tržnice u Puli!
Goran Zgrablić i Nikola Pezić za svoje goste, najčešće američke turiste, organiziraju autentične kuharske radionice i vinske ture, upoznajući ih s istarskom kuhinjom i načinom života
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?