VISOKE POTPETICE

KAKO KUPITI UDOBNE CIPELE NA PETU Otkrivamo kako odabrati štikle koje ćete nositi bez imalo suza, u njima ćete se osjećati kao vladarica!

U njima se osjećate kao vladarice, osim ako vam nisu ostavile žuljeve i plikove
 Tomislav Krišto/EPH

Žene i visoke potpetice često su na relaciji “ljubav-mržnja”. Pete od desetak centimetara omogućuju im da se u petak navečer osjećaju kao vladarice svijeta, a onda se u subotu ujutro probude sa žuljevima i plikovima.

Što treba imati na umu kod kupnje cipela i kako procijeniti hoće li one biti dovoljno udobne?

Neka obuća bude od prave kože

Proizvođači obično stavljaju zadebljanje na petu kako bi cipela imala određeni oblik. Ako je to zadebljanje pretvrdo, ono je potencijalan krivac za žuljeve. Obratite pozornost na to da su cipele izrađene od prave kože jer je kožna cipela puno udobnija od one izrađene od sintetičkih materijala. Ona će se formirati po vašoj nozi u samo nekoliko nošenja pa će se i trenje smanjiti.

Napravite palac test

Ako kupite premale cipele, sigurno će biti bolno. Ostavite mjesto širine ručnog palca između najdužeg prsta i vrha cipele da se stopalo može gibati unutar cipele. Nikako nemojte na silu gurati stopalo u cipelu.

Prošetajte po trgovini

Nemojte samo stajati u cipeli ili napraviti nekoliko koraka, nego napravite krug po dućanu. U nekim robnim kućama na podu su postavljeni tepisoni, što će vam pružiti lažan osjećaj udobnosti. Izađite iz tog područja ako je moguće i pokušajte hodati po pločicama. Potom zatvorite oči kako bi osjet bio izraženiji. Fokusirajte se na to kako se vaše stopalo osjeća. Ako osjećate pritisak na pojedinim dijelovima, to je budući žulj.

Odaberite platforme i niže potpetice

Ako kupite pretanku i previsoku petu, nema pomoći. Vi želite smanjiti pritisak na stopalo i bezbolnu nogu na kraju dana.

Kupujte cipele navečer

Ako ih kupite ujutro kad vam je noga najtanja, može se dogoditi da navečer više ne možete hodati u njima. Pogotovo ljeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:11