BIVŠA MISICA I GLUMICA

IMA LI MEKSIKO NAJLJEPŠU PRVU DAMU? Kraljicu Elizabetu pokraj nje nitko nije ni primijetio

Rivera je cijelu svjetsku javnost zaludila svojom ljepotom, ali i zanimljivom životnom pričom
Mexican President Enrique Pena Nieto (2nd L) and his wife Angelica Rivera (2nd R) receive Britain's Prince Charles (L), Prince of Wales and Britain's Camilla (R), Duchess of Cornwall in the President's suite at the Intercontinental Hotel, Park Lane, London on March 3, 2015, at the start of the President's three-day state visit to Britain. AFP PHOTO / POOL / JONATHAN BRADY
 JONATHAN BRADY/AFP

Prva dama Meksika učinila je svoju zemlju ponosnom kada je sa svojim suprugom, predsjednikom Enriqueom Peña Nietom (48), došla u goste engleskoj kraljici Elizabeti II. u Buckinghamsku palaču.

Angelica Rivera, 45-godišnja meksička glumica poznata po ulogama u telenovelama, izgledala je neodoljivo u dugoj crvenoj haljini upotpunjenoj dijamantnim nakitom, pa ni sama kraljica nije krila svoje oduševljenje.

Ranije istog dana, gosti su imali veličanstven doček uz vožnju kočijom i počasni pozdrav topovima.

No Rivera nije samo oduševila kraljicu - cijelu svjetsku javnost zaludjela je svojom ljepotom, ali i zanimljivom životnom pričom.

Naime, Angelica Rivera postala je slavna kada je sa 17 godina u Mexico Cityju pobijedila na izboru za ljepotu u jednim lokalnim novinama što joj je otvorilo brojna vrata.

Počela je glumiti u sapunicama, a onda ju je Enrique Peña Nieto zaposlio u svom izbornom stožeru kako bi mu pomogla u marketingu.

Iako je bila u braku s producentom Joséom Albertom Castrom, s kojim ima tri kćeri, ludo se zaljubila u tadašnjeg guvernera Nieta.

Crkva je proglasila njezin brak nevažećim te ga poništila, a Rivera se 2010. godine preudala.

Budući predsjednik iza sebe je također imao burnu prošlost - njegova žena, s kojom ima također troje djece, preminula je 2007. godine, a Nieto ima još jednog sina iz veze s Maritzom Diaz Hernandez, dok mu je još jedno dijete koje je imao sa još uvijek nepoznatom partnericom umrlo kao novorođenče.

Ubrzo nakon vjenčanja par se suočio s brojnim poteškoćama i kritikama. Prvo je tu bio skandal oko kupovine luksuznog imanja od 377 milijuna eura što je izazvalo bijes javnosti, s obzirom da veliki broj stanovnika živi u siromaštvu.

Predsjednik Nieto, koji je na vlast došao uz predizborna obećanja da će stati na put kartelima droge, ponovo se našao na udaru nakon nestanka 43 studenta, koji su navodno stradali upravo od kartela.

Ipak, svjetska javnost nije ostala imuna na karizmu nekadašnje zvijezde sapunica i njenog supruga, predsjednika Enriquea Peña Nietoa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:44