BEZOBRAZNO SKUPA NOSTALGIJA

GUMICE ZA KOSU PONOVNO SU U MODI, ALI PRODAJU IH PO SUMANUTIM CIJENAMA Popularni modni dodatak iz 80-ih danas košta kao komad luksuza

Bella Hadid u Balenciaga trgovini, u krugu: Balenciaga gumica za kosu
 Profimedia, Balenciaga

Osamdesete se ove godine vraćaju na velika vrata, kako u modi, tako i u beauty sektoru, pa tako opet stižu šljokičaste tajice u stilu filma “Flash dance”, dramatične frizure, šminka u jarkim bojama, jastučići za ramena, ali i gumice za kosu od tkanine, koju su nosile sve sestre Tanner u popularnoj seriji “Puna kuća”.

Jedan od glavnih predvodnika ovog trenda je Balenciaga, koji je svoju kolekciju za 2018. posvetio osamdesetima, a glavni detalj nove kolekcije upravo su te platnene gumice za kosu koje stižu u žarkim nijansama ružičaste, žute ili plave boje. Ovaj će modni dodatak, kažu modni vizionari, biti hit komad za sve one dame koje su nostalgične za osamdesetima ili jednostavno prate trendove, a mogu je nositi kao narukvicu ili njome svezati konjski rep.

Ako žele baš gumicu s potpisom Balenciage, koja je, kažu iz španjolske modne kuće, napravljena od najfinije janjeće kože, morat će uložiti vrtoglavih 140 funti, odnosno 1178 hrvatskih kuna.

Međutim, nije samo Balenciaga isfurao platnene gumice. Na tržište ih vraćaju i drugi brendovi, poput Urban Outfitters i Free People, a alternativni danski brend Comfort Objects otišao je korak dalje dajući im potpuno novo ime.

Tako se popularni “scrunchie” sada zove oblak za kosu, a njihov košta “samo” 675 kuna. Ako nemate toliko, uvijek možete uzeti konac i iglu i iskrojiti ga sami.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:04