BATAK RAZDORA

'GOSPOĐA JE REKLA DA NEŠTO NAPRAVIMO S KOKICOM... OVO JE NAJBOLJE ŠTO SMO ZNALI' Ugledni zagrebački veterinar šokirao dio pratitelja na Facebooku

 
 Facebook

Neobična dva statusa objavljena su jutros na Facebook profilu Veterinarske ambulante Vet Point iz Zagreba. Najprije su objavili status o kokoši koju je njezina vlasnica dovela na pregled, hvaleći kako su joj napravili rentgensku snimku noge bez sedativa.

Bila bi to uobičajena objava veterinarske stanice koja liječi sve životinje, da nije iduće objave. Na njoj se vidi nečiji ručak, a u kutiji iz dostave je jasno vidljiv batak. Iznad slike piše "Gospođa je rekla da napravimo nešto s kokicom. Evo ovo je najbolje što smo znali".

Objava veterinarske stanice šokirala je brojne pratitelje koji inače veoma cijene vlasnika stanice, Žarka Ćirića, za kojeg svi ističu kako ga krase profesionalnost i netipičan smisao za humor.

Upravo potonje je ono što su neki od pratitelja njegove stranice u komentarima ispod druge objave napisali - riječ je o šali, komad mesa sigurno ne pripada maloj pacijentici koju je jutros pregledao... No, brojni drugi pratitelji nisu to tako shvatili, ističući kako takva šala posebno nije primjerena kada dolazi od jednog veterinara.

"Kakav jadan pokušaj humora. I to još na službenoj veterinarskoj stanici. Stvarno jadno i tužno", "Ponekad treba znati što treba ostati interna fora, a što treba objaviti na službenoj stranici veterinarske ambulante /tvrtke. Osoba koja vodi ovu stranicu to očito ne zna. Nimalo profesionalno". "Ovo je vrlo slab smisao za humor ili zasita bezosjećajno ljudsko biće"... samo su neki od komentara ispod objave.

- Kao struka koju ljudi doživljavaju kao posebno senzibiliziranu za patnju životinja, veterinari ne smiju raditi razlike među vrstama i trebaju jednako pružati poštovanje svim svojim pacijentima, bez ismijavanja i sprdnje. Upravo zato što dolaze od veterinara, pokušaje humora temeljene na mrtvoj životinji mnogi doživljavaju kao neumjesne i promažene šale - kaže Luka Oman iz Prijatelja životinja.

Kasnije je na stranici objavljena fotografija Žarka Ćirića kako leži ispod rentgena, a iznad slike piše: "A sada vrhunac, tražili ste gledajte, najveći ljubimac u našoj ambulanti, jedva smo ga obuzdali, dobio žgaravicu, no nismo sigurni je li uzrokovana od silnih hejterskih komentara ili nečeg drugog. Kokoši više nema. Otišla je živa i zdrava doma, kunić ide doma uskoro i nemamo se više s kim šaliti. Ostajem samo ja, pa zavrtimo jednu rundu šale i na moj račun."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:24