ATRAKCIJA U ZAGREBU

Zavirili smo u najveći gaming centar u ovom dijelu Europe: ‘Željeli smo biti puno više od kvartovske igraonice‘

Hall of Game powered by A1
 Tomislav Kristo/Cropix
Hall of Game nalazi se trgovačkom centru Z u Zagrebu, prostire se na 900 četvornih metara, a u njega je uloženo milijun eura

Hall of Game powered by A1 (HOG), 900 četvornih metara velik i milijun eura vrijedan gaming centar koji je smješten na prvom katu trgovačkog centra Z u zapadnom dijelu Zagreba, službeno je predstavljen u petak.

HOG raspolaže s 50 računala koja su opremljena specijalno za igranje, 11 igraćih konzola PlayStation 5, pet simulatora, među kojima se nalazi specijalni uređaj koji spaja vježbanje i videoigre ICAROS, te svime što je potrebno za uranjanje u virtualnu stvarnost.

HOG sadržava i tradicionalno esports borilište za 10 igrača (pet protiv pet) s velikim ekranom na kojem publika može pratiti zbivanja u igri koja se igra, poseban odjeljke za streamere te privatnu sobu za natjecanja i manje treninge.

Centar je uređen industrijsko-futuristički, a interijerom dominira crna boja, što je i logično s obzirom na to da se radi o gaming centru. Odličnom se pokazala odluka da se instalacije ne skrivaju već da ih se samo oboja i uklopi u ambijent. Dašak boje daju modularne fotelje i kaučevi tvrtke Pleme. U sklopu HOG-a nalazi se i bar s asortimanom toplih i hladnih pića.

image
Hall of Game powered by A1
Tomislav Kristo/Cropix

Osnivač i direktor HOG-a Marko Matijević na predstavljanju je rekao da HOG najveći ovakav gaming centar u Hrvatskoj te da centara poput njega nema puno ni u široj regiji.

- Željeli smo biti puno više od kvartovske igraonice. Osigurali smo prostor u kojem ćemo ujediniti najbolje gamere i svima dati priliku da dožive kako se osjećaju esportaši. HOG će biti dom mnogih esport turnira, mjesto treninga, gaming događaja proslava i vrhunske zabave - rekao je Matijević.

image
Marko Matijević
Tomislav Kristo/Cropix

Kako mu puno ime i sugerira, HOG se u realizaciji oslanja na infrastrukturu telekom operatera A1, koji ga je opremio gigabitnom optičkom i 5G mrežom.

- Presretni smo što nakon pet godina podrške gaming zajednici, industriji i esport natjecanjima ovim novim partnerstvom potvrđujemo naš strateški smjer. Dužnost nam je osigurati onima koji žele igrati igre besprijekorno iskustvo - rekla je na predstavljanju HOG-a Iva Ančić, menadžerica brenda i marketinških komunikacija A1 Hrvatske.

image
Iva Ančić
Tomislav Kristo/Cropix

Vodstvo HOG-a procjenjuje da se u gaming centru istovremeno može igrati do 80 osoba, a na raspolaganju im je više od 15 igara. Na računalima se mogu igrati "Call of Duty: Warzone", "League of Legends", "Counter-Strike: Global Offensive", "Valorant", "Fortnite", "Minecraft" i "Roblox".

Kako bi se spomenute igre mogle igrati onako kako je zamišljeno, HOG je pribavio računala s grafičkim karticama GeForce RTX 3070Ti i Intelovim procesorima 11. generacije te Samsungove zakrivljene monitore s dijagonalom od 68 centimetara i brzinom osvježavanja slike od 240 Hz. Tipkovnice, miševe i stolice dobavljene su od slovenskog proizvođača UVI-ja.

Na PlayStationima 5, koji su spojeni na Samsungove QLED NEO televizore s dijagonalom od 165 centimetara, posjetitelji će moći igrati "FIFA-u 22", "NBA 2K22", "UFC 4", "Mortal Kombat 11" te vozačke igre "Need for Speed", "WRC 10" i "F1 2021".

image
Hall of Game powered by A1
Tomislav Kristo/Cropix

Sat vremena igranja u HOG-u u Z centru košta 35 kuna, a Matijević je rekao da će biti i posebnih akcijskih ponuda. Ljubitelji videoigara svih dobnih skupina mogu se igrati u HOG-u.

Prilikom predstavljanja istaknuto je da postoje planovi da se u HOG-u održavaju natjecanja u esportovima te da će prvi turnir koji će se održati u centru biti takmičenje u FIFA-i 22.

image
Hall of Game powered by A1
Tomislav Kristo/Cropix

- S prijavama za turnir krenut ćemo idućeg tjedna, a veliko finale održat će se u HOG-u u prosincu. Cilj nam je organizirati turnir koji će zahvaljujući nagradnom fondu privući i regionalne esports zvijezde - rekao je Matijević te dodao da je uvertira u turnir u FIFA-i bio Fortnite turnir koji je nedavno upriličen u suradnji sa streaming platformom Trovo.

U predstavljanju HOG-a sudjelovao je i Damir Đurović, direktor Reboota, organizatora sajma Reboot InfoGamer i konferencija Reboot Develop.

Budući da raznorodne epidemiološke mjere koje su diljem svijeta uvedene zbog pandemije koronavirusa SARS-CoV-2 ne dopuštaju organiziranje InfoGamera, Đurović je rekao da će ovogodišnji Reboot Online Games Week powered by A1, koji će se održati između od 17. do 21. studenog u Šibeniku, biti raskošniji od njegova dva prethodnika.

image
Damir Đurović (L) s voditeljem predstavljanja Igorom Duićem
Tomislav Kristo/Cropix

Kao i ranije, prijenosi će biti organizirani u tri cjeline, a bavit će se videoigrama, esportovima i industrijom videoigara. Segment posvećen esportovima bit će dom i A1 Adria League powered by ESL, regionalne esport lige koju je A1 2017. godine pokrenuo u suradnji s renomiranim organizatorom esports natjecanja ESL-om.

Reboot Online Games Week ugostit će i finale 8. sezone A1 Adria lige. Kvalifikacije u sve četiri turnirske igre - League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Brawl Stars i FIFA-i - bliže se kraju te će se ubrzo znati tko će se sve boriti za nagradni fond od 100 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:57