Mi 10T

Xiaomi u Hrvatsku doveo svoje najagresivnije pozicionirane telefone dosad: ekrani od 144 Hz za 3699 kuna

Xiaomi Mi 10T Pro
 Xiaomi
Xiaomi Mi 10T i Mi 10T Pro dolaze na tržište s prilično niskim cijenama s obzirom na specifikacije

Kineski Xiaomi u Hrvatsku je napokon doveo svoje dosad možda i najagresivnije pozicionirane pametne telefone - riječ je o seriji Mi 10T koja će se kod nas prodavati u dvije verzije, Mi 10T i Mi 10T Pro.

Oba telefona dolaze na tržište s prilično niskim cijenama s obzirom na svoje napredne specifikacije i predstavljaju jednu od najboljih vrijednosti za novac, posebno kada se uzme u obzir da su oba opremljena 5G modemima. Naime, početna cijena za Xiaomi Mi 10T je 3699 kuna (riječ je o memorijskom paketu 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, dok je verzija sa 8 GB RAM-a 300 kuna skuplja), dok će Pro verzija počinjati od 4499 kuna (8 GB + 128 GB), a 300 kuna više će koštati inačica sa 256 GB memorije.

image
Xiaomijeva linija Mi 10T ima ekrane s frekvencijom osvježavanja slike od čak 144 Hz
Xiaomi

Za taj iznos svaki od uređaja donosi ponešto što je trenutno vrlo teško ili praktički nemoguće pronaći u tom cjenovnom rangu. Naravno, neprikosnoveni gazda u obitelji je Xiaomi Mi10T Pro, koji dolazi sa zaslonom s frekvencijom osvježavanja slike od čak 144 Hz. Već smo ranije pisali o tome da je ta karakteristika u posljednje vrijeme postala puno važnija od rezolucije i drugih karakteristika ekrana, jer što je viša frekvencija osvježavanja, to je prikaz slike na ekranu uglađeniji.

U ovom slučaju to znači da se slika osvježava 144 puta u sekundi. Što se tiče ostalih karakteristika zaslona, riječ je o LCD panelu s dijagonalom od 6,67 inča i Full HD rezolucijom te deklariranom svjetlinom od solidnih 500 nita. Kako tako snažan ekran ne bi crpio previše energije, Xiaomi je predstavio i tehnologiju AdaptiveSync, pomoću koje se zaslon automatski podudara s brzinom kadrova po sekundi.

image
Pro verzija telefona dolazi s glavnom kamerom od 108 megapiksela
Xiaomi

Telefon posjeduje i P3 opseg boja te tehnologiju TrueColor za što bolju preciznost boja, dok značajka Reading mode 3.0 simulira teksturu papira kako bi se zaštitile oči korisnika kod dugotrajnijeg gledanja u ekran. Sunlight display 3.0 pak automatski pojačava kontrast i prilagođava dinamičko zasićenje boja na otvorenom.

I model Mi 10T posjeduje identičan zaslon. Zapravo, jedine razlike između ta dva telefona su u kameri i memorijskom kapacitetu. Oba uređaja pogoni isti sistemski čip, Qualcommov Snapdragon 865, koji možda više nije najmoćniji na tržištu, ali i dalje spada u ultravisoku klasu čipova. Oba telefona imaju i vrlo velike baterijske ćelije od 5000 mAh te mogućnost brzog žičnog punjenja od 33W.

image
Osim memorijskog paketa, jedina razlika između uređaja jest što Mi 10T ima glavnu kameru od 64 MP
Xiaomi

Kada je pak riječ o kameri, riječ je o trostrukim modulima kod kojih se razlikuje samo glavni senzor. Xiaomi je bio prvi proizvođač koji je izašao s telefonom s kamerom od 108 megapiksela, a takav se senzor nalazi i na modelu Mi 10T Pro. Riječ je o senzoru veličine 1/1.33" s optičkom stabilizacijom koji može snimati video u 8K kvaliteti. Xiaomi Mi 10T ima glavni senzor od 64 megapiksela, koji je nešto manji, ali je također kadar snimati 8K video u 30 sličica u sekundi (fps), zatim 4K u 30 te 60 fps i u 1080p sve do 960 fps.

Uz glavnu kameru, tu su još i 13-megapikselna ultraširoka kamera, kao i 5-megapikselna makro kamera. S prednje strane, u minijaturnoj rupi u gornjem lijevom kutu ekrana, nalazi se 20 MP selfie kamera.

Xiaomi je uveo i neke nove softverske značajke za fotografiranje i snimanje videa, kao što je šest načina rada s dugotrajnom ekspozicijom. Primjerice, tu je način rada “Moving Crowd”, koji se fokusira na statični objekt dok zamućuje njegovo dinamično okruženje, zatim “Star Trails” koji pomaže stvoriti efekt zvjezdanog neba, “Photo Clones”, koji snima na četiri različita načina...

Što se tiče videa, postoji efekt “Video Clones” koji donosi mogućnost dvostrukog snimanja korisnika u jednom videu, “Dual Video” istovremeno snima prednjom i stražnjom kamerom, a “Time-lapse Selfie” omogućuje korisnicima stvaranje efekta brzog premotavanja unaprijed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:11