HUAWEI NOVITET

Uređaj koji objedinjuje ploču za pisanje, projektor i profesionalnu opremu za videokonferencije

Huawei IdeaHub može biti postavljen na pomičnom stalku
 Huawei
Srce cijelog sustava je veliki dodirni ekran s dimenzijama od 65, odnosno 86 inča

Od ovog tjedna Hrvatska je postala jedna od 27 zemalja svijeta u kojima se može kupiti inovativno uredsko rješenje Huawei IdeaHub, ekosustav koji je namijenjen poboljšavanju učinkovitosti rada, uključujući i na daljinu.

Sustav dolazi u dvije verzije, IdeaHub S i IdeaHub Pro i, prema riječima Huaweijevih inženjera, osmišljen je kako bi se poboljšao način kako timovi rade zajedno na daljinu. Srce cijelog sustava veliki je dodirni ekran, s dimenzijama od 65, odnosno 86 inča, koji u jednom uređaju objedinjuje funkcije računalnog zaslona, inteligentne ploče za pisanje, projekcijskog zaslona, centrale za videokonferencije... Drugim riječima, ovaj jedan uređaj može jednostavno zamijeniti ploču za pisanje, projektor i profesionalnu opremu za videokonferencije.

Huawei IdeaHub, osim toga, podržava usluge i platforme za videokonferencije u cloudu trećih strana, i to u punoj 1080p kvaliteti HD, a dijeljenje sadržaja može se izvoditi u 4K kvaliteti. IdeaHub pritom je i vrlo privlačno dizajniran, s prilično jedinstvenim postoljem i kombinacijom višestrukih kabela u jednom vanjskom kabelu za napajanje, pa je instalacija krajnje bezbolna i jednostavna. Nije neobično što je dizajn IdeaHuba osvojio nagradu Red Dot 2020.

Dodatno, Huawei IdeaHub dolazi sa suvremenim značajkama umjetne inteligencije, poput virtualne zvučne pregrade, koja blokira nepotrebnu buku. Istodobno, AutoFrame automatski podešava kut kamere na temelju konferencijske sobe i broja sudionika kako bi se kadar najbolje prilagodio situaciji. S 12 mikrofona i 4K kamerom IdeaHub može automatski lokalizirati glas govornika u radijusu od osam metara, a šira frekvencija za prijenose osigurava kristalno jasan hi-fi zvuk na svakoj udaljenoj lokaciji.

"Cilj nam je osigurati univerzalni 4K&AI u cijelom rasponu uređaja, kao i najbolje alate za produktivnost, a sve u cilju poboljšanja produktivnosti i učinkovitosti kompanija. Neka svi zaposlenici iskuse zadovoljstvo suradnje bez ograničenja", rekao je Peng Li, predsjednik Cloud&AI Business Group Huawei CEE & Nordic Region.

Što se tiče cijene, iz Huaweija poručuju da, s obzirom na to da je riječ o vrlo specijaliziranom sustavu koji se prilagođava svakom korisniku, nije moguće dati jedinstveni iznos. Međutim, polazna cijena za najosnovniji model u Kini bila je oko 3700 američkih dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:09