ZANIMLJIV KONCEPT

U zagrebačkom Arena centru otvorena prva svjetska tenkovska igraonica Iron Bull

 Iron Bull
‘Iron Bull je igraonica za svakoga tko se želi igrati. Ne postoje posebni limiti, vjerujemo da svakome može pružiti dovoljno zabave‘

U zagrebačkom Arena centru u srijedu je otvorena Prva svjetska tenkovska igraonica - Iron Bull. U njoj će se, na preko 700 kvadrata, smjestiti različiti oblici zabave, a najvažniji među njima tenkovske su borbe koje će se odvijati na mapi napravljenoj po francuskom gradiću Arracourtu u kojem se odvila jedna od osam najvećih povijesnih tenkovskih bitki. U Iron Bullovoj Areni borit će se njemačka i američka tenkovska flota. Replike su to stvarnih i poznatih tenkova iz II. Svjetskog rata omjera 1:10.

Panzeri, Pantheri, Shermani… svi oni na sebi nose senzore koji jasno detektiraju u koji dio ih je pogodila plastična kuglica ispaljena iz suparničkog tenka te koliku štetu im je nanijela. Svaki pogodak registrirat će se u softwareu i prikazati na ekranima smještenima iznad mape i na upravljačima. Kad nanesena šteta bude toliko velika, tenk, a s njim i njegova dva igrača, ispadaju iz igre.

Naime, baš kao i u pravom tenku, svakim malim tenkom upravljaju vozač i topnik. Svaki u rukama ima daljinski na čijem se zaslonu vidi stvarna slika koju prenose dvije kamere smještene na tenkovima. Cilj igre je onesposobiti protivnički tim.

Zanimljiv koncept igranja mnogi će povezati sa svjetski poznatom videoigrom World of Tanks. No, za razliku od video igre, Iron Bullovi tenkovi igračima daju dodatnu komponentu - razgovor, dogovor, kretanje i druženje u stvarnom životu.

image
Iron Bull

“Iron Bull je igraonica za svakoga tko se želi igrati. Ne postoje posebni limiti, vjerujemo da svakome može pružiti dovoljno zabave i izazova. Jedino smo morali povući dobnu granicu negdje oko 10. godine je jer smatramo da mlađa djeca naprosto ne mogu svladati tehniku voženja tenka i pucanja iz njega. Barem ne na razini koja bi bila potrebna za brzu igru i strategiju”, tvrdi glavni izvršni direktor Iron Bulla Mario Jukić.

Iron Bull Arena ima i svoj ugostiteljski objekt prilagođen ljubiteljima zanimljivog i modernog dizajna. U Iron Bull baru poslužuju se i posebna pića koja se ne mogu pronaći drugdje - gejmersko piće koje doprinosi normalnim mentalnim performansama i pomaže u boljem doživljaju igranja te Iron Bull Special craft pivo.

image
Iron Bull

Baš kao i barska ponuda, svaki detalj igraonice hrvatski je proizvod.

“Najveći izazov bio je napraviti prvu igraonicu ovoga tipa i učiniti da sve u njoj radi kako smo mi planirali. S izgledom Arene na koncu smo jako zadovoljni, ispalo je jako slično renderima, baš onako kako smo htjeli”, rekao je Jukić.

Nakon puštanja prve Arene u pogon, tim se odmah bacio na nove pothvate.

"Čim posložimo tehnologiju da bude prikladna franšiziranju, otvorit će Iron Bull Arenu u Beču. Iako je napravljena cijela funkcionalna igraonica, imamo još posla. Sve mora biti razrađeno do detalja jer imamo upite i za Njemačku, Francusku i Ameriku”, otkriva Jukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:43