THE GAME

Nakon filma stigla i igrica Avatar

Mnogi su već pogledali film, stoga ćemo se odmah posvetiti ovoj istoimenoj adaptaciji. Navikli smo da igre nastale prema filmovima budu katastrofa pa pogledajmo što je s ovim naslovom.

Avatar: The Game ipak nije u potpunosti prerada, barem što se priče tiče jer se radnja odvija prije događanja u filmu. Dakle, igra je prequel filmu te objašnjava prošlost Pandore, mjeseca koji kruži oko planeta Polyphemus, odnosno mjesta događanja.

Nedugo nakon što započnete igru morate birati želite li se boriti na strani RDA-e ili Na'via. Ako izaberete RDA, igra se nastavlja kao pucačina iz trećeg lica, no ako izaberete Na'vi, tada igra postaje avantura iz trećeg lica.

Dakle, zgodan koncept koji omogućuje da igru odigrate dva puta s različitim stilom i pričom.

Sama igra se svodi na obavljanje primarnih misija kojima napredujete kroz priču i dodatnih opcionalnih, a same misije pak su uobičajeni neoriginalni zadaci tipa idi tamo i ubij ono ili pokupi nešto i sl.

Uglavnom, najbolji opis igre je uputa koju vam daje zapovjednik na početku same igre, a to je: "Ubij sve što se kreće".Kontrole su loše, kretanje ukočeno, što pogotovo dolazi do izražaja kada upravljate nekim vozilom, jako loša umjetna inteligencija, a i kamera nekada zna biti problematična.

Da, da, Avatar izgleda odlično i to je zapravo jedino zbog čega bi ju vrijedilo igrati. Puno detalja, maštovit izgled Pandore, razne živine koje ju nastanjuju... da je igrivost i u pola kao izgled ovo bi bila odlična igra.

Za zaključak, ovo je jedna plitka, na brzinu napravljena igra, koja ničime, osim predivnom grafikom ne privlači i nažalost je potvrdila trend loših igara nastalih prema filmu.

Cijelu Avatar recenziju pročitajte na GameLandu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:46