Najpopularnija besplatna igra u Hrvatskoj

Khan Wars igra više od 60 tisuća Hrvata

Nakon samo šest mjeseci od predstavljanja broj igrača Khan Warsa prešao je 60 tisuća! Time je Khan Wars postao najpopularnija besplatna browser based igra u Hrvatskoj.

Khan Wars (Khan ratnik), besplatna browser based igra je u manje od šest mjeseci koliko je prisutna na hrvatskom tržištu privukla više od 60 tisuća igrača što je čini trenutno najpopularnijom browser based igrom u Hrvatskoj.

Usporedbe radi, nekada izuzetno popularan Travian ima "samo" 20 tisuća igrača iz Hrvatske.

Podsjetimo, Khan Wars je besplatna strategija čija je radnja smještena u srednjem vijeku, igra se izravno iz internetskog preglednika i ne zahtijeva od korisnika preuzimanje nikakvog dodatnog sadržaj sa Interneta.

Upravo zbog navedene činjenice, takve browser based igre su sve popularnije u Hrvatskoj i u svijetu. Igru je razvila bugarska tvrtka XS-Software u suradnji sa domaćim GameLandom. Khan Wars je 2008. godine osvojio nagradu za najbolju browser based strategiju.

Khan Wars omogućava igračima da odaberu jedan od devet naroda (Hrvati, Bugari, Germani, Srbi, Slovenci, Crnogorci, Makedonci, Bosanci, Rusi) koji se međusobno bore za prevlast u srednjovjekovnom svijetu.

Igrači mogu odabrati za koji narod se žele boriti, sklapati savezništva sa drugim narodima i klanovima, trgovati, ratovati i općenito raditi sve što inače vođe rade.

U igri su posebno popularni klanovi koji upravljaju većinom resursa i određuju politiku većine naroda. Izuzetno snažni klanovi kroje sudbine gradova i igrača u igri stoga vam preporučamo da se obavezno pridružite nekom od klanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:12