Hakeri tvrde da su srušili PlayStation Network

Hakeri tvrde da su srušili PlayStation Network

Ako imate problema sa spajanjem na PlayStation Network, niste sami. Na službenom PlayStation Twitter korisničkom računu za pružanje podrške igračima su potvrdili kako PSN trenutno prolazi kroz određene poteškoće, te kako iz Sonya rade na otklanjanju problema.

Na žalost svih igrača, iz Sony nemaju konkretnu informaciju o vremenskom periodu koji će im biti potreban za otklanjanje problema. Još uvijek se dobivaju informacije da se neki korisnici mogu prijaviti na PSN i/ili PlayStation Store, no oni su izrazitoj manjini. Većina ih trenutno dobiva poruku da je usluga trenutno servisira. Ovo servisiranje se ne odnosi na predviđeni servis najavljen za ponedjeljak, 25. kolovoz, kada također (no ovaj puta planirano) usluga neće biti dostupna.

Ono što su prvo uočili na portalu Shacknews je izjava na Twitteru u kojoj su hakeri preuzeli odgovornost za onemogućavanje korištenje usluge. Napadi su, kako tvrde, usmjereni na PSN, Blizzardov Battle.net, League of Legends i Path of Exile. Napadi ovakvog tipa se provode tako da se serveri bombardiraju sa ogromnim brojem zahtjeva za komunikaciju kako bi se onemogućio pristup stvarnim igračima.

Ni potvrde, a ni demanta objave hakera još uvijek nema, kako od Sonya, tako i od svih ostalih spomenutih žrtava napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:26