Novi uređaji

Galaxy Z Fold3: Samsung predstavio preklopni telefon sa selfie kamerom skrivenom ispod ekrana

Samsung Galaxy Z Fold3 5G
 Samsung
Iako je riječ o preklopnim uređajima, Samsung Galaxy Z Fold3 5G te Galaxy Z Flip3 5G vodootporni su po standardu IPX8

Na virtualnoj prezentaciji pod tradicionalnim nazivom Unpacked Samsung je danas predstavio cijelu paletu novih uređaja, među kojima se svakako najviše ističu preklopni pametni telefoni Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G. Osim telefona, korejska je tvrtka predstavila i bežične slušalice Galaxy Buds2 te pametne satove Galaxy Watch4 te Galaxy Watch4 Classic.

Samsung Galaxy Z Fold3 opremljen je 7,6-inčnim preklopnim zaslonom koji prekriva cijelu površinu uređaja jer je selfie kamera skrivena ispod zaslona pa telefon nema ni "notch" niti "punch hole". Prema navodima Samsunga, ekran je 29 posto svjetliji dok istovremeno troši manje energije. Riječ je o Dynamic AMOLED panelu kojeg odlikuje frekvencija osvježavanja slike od 120 Hz te rezolucija od 2208 X 1768 piksela. Kada je preklopljen, s vanjske se strane nalazi još jedan ekran jednake kvalitete izrade i s dijagonalom od 6,2 inča.

Galaxy Z Fold3 omogućava podršku za Samsungovu pametnu olovku S Pen, a oba nova telefona su vodootporna po standardu IPX8. Izrađeni su od materijala nazvanog Armor Aluminium te opremljeni zaštitnim staklom Gorilla Glass Victus koje štiti od grebanja i padova. Dodatno, unutarnji zasloni obloženi su rastezljivom PET oblogom, kao i dodatnim slojevima koji ih, prema Samsungu, čine 80 posto dugotrajnijim u usporedbi s prethodnim uređajima. Preklopni mehanizam uređaja je smanjen, što pametne telefone štiti od prašine i ostalih sitnih čestica te omogućuje tanji dizajn. Uređaji su testirani sa 200.000 uzastopnih preklapanja.

image
Galaxy Z Flip3 5G otporan je na vodu i prašinu
Samsung

Galaxy Z Flip3 pak ima 6,7-inčni Dynamic AMOLED zaslon s Full HD rezolucijom i frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, kao i dodatni 1,9-inčni "Cover Screen" ekran na kojemu se prikazuju notifikacije i najvažnije informacije kada je sklopljen. Taj zaslon je četiri puta veći nego prije, prikazuje kalendar, vrijeme te broj dnevnih koraka, a moguće ga je dodatno personalizirati. U performanse telefona ne treba sumnjati, jer ih pogoni moćni sistemski čip Snapdragon 888 5G.

Bežične slušalice Galaxy Buds2 su najlakše i najmanje Samsungove TWS slušice dosad, opremljene su dinamičkim dvosmjernim zvučnicima i donose značajku uklanjanja pozadinskog šuma Active Noise Cancellation. Korisnik može podesiti tri različite razine ambijentalnog zvuka, a slušalice pomoću umjetne inteligencije filtriraju zvukove iz pozadine za čišće, jasnije razgovore.

image
Galaxy Buds2 su najmanje i nalkaše Samsungove slušalice dosad
Samsung

Samsung je predstavio i nove pametne satove, Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic, koji dolaze u rasponu veličina od 40 do 46 milimetara. Serija Galaxy Watch4 može se pohvaliti prvim 5-nanometarskim procesorom u nekom Galaxy Watch uređaju, koji donosi 20 posto veću brzinu rada. Satovi imaju i 50 posto više RAM-a, a povećana je i razlučivost zaslona, do 450 X 450 piksela.

image
Galaxy Watch4 dolazi u rasponu veličina od 40 do 46 milimetara
Samsung

Pametni telefon Galaxy Z Fold3 bit će dostupan u fantomsko crnoj, fantomsko srebrnoj i fantomsko zelenoj boji i koštat će 13.999 kuna u verziji sa 256 gigabajta pohrane, dok će inačica sa 512 gigabajta koštati 14.559 kuna. Galaxy Z Flip3 dolazi u fantomskoj crnoj, krem, zelenoj i lavanda boji i koštat će 7699 kuna (sa 128 GB pohrane). Slušalice Galaxy Buds2 bit će dostupne u bijeloj, maslinastoj, lavanda i grafitnoj boji i koštat će 999 kuna. Pametni sat Galaxy Watch4 će, ovisno o inačici i dimenzijama, koštati između 1799 i 2999 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:31