ČUDESNA ŽELJA

FOTO: TRPILA BOL IAKO NIKADA NEĆE VIDJETI REZULTAT Slijepa žena istetovirala cijelo tijelo

Žena ovisna o tetovažama sjedila je i strpljivo podnosila bol igala za tetoviranje punih 416 sati. Prekrila je čitavo tijelo jednom gigantskom tetovažom u boji, i istrpila svu muku, usprkos činjenici što nikada neće moći vidjeti rezultat - jer je slijepa.

Fran Atkinson već tri godine hoda po svijetu tako ukrašena i ponosno pokazuje svoje 'odijelo od urešene kože', a da pojma nema kako to izgleda.

No Fran kaže da su joj dovoljne oduševljene reakcije koje iskazuje njen suprug Ron i majstor za tetovaže Grez Bowman. Njih dvojca su u ovom slučaju njene oči - detaljno joj objašnjavaju gdje se što nalazi.

Fran je sada uvjerena da je baš ona žena s najviše tetovaža u cijelom Walesu i nada se da će uspjeti ući u Guinenessovu knjigu rekorda.

Ova 52-godišnja gospođa inače pati od naslijedne bolesti koja joj polako oduzima vid, a već sad je gotovo potpuno slijepa.

Vid je počela gubiti još u tinejdžerskoj dobi. Trenutačno joj je ostalo tek dva do pet posto vida, no još uvijek u sebi nosi strast i oduševljava je umjetnost ukrašavanja tijela.

'Prvu tetovažu napravila sam sa 25 godina, bio je to crtež letećeg Pegaza, od tog trenutka nisam stala...', objašnjava Fran svoju strast.

'Prije otprilike tri godine, jednog jutra sam se probudila, nešto je kliknulo u mojoj glavi i odmah sam znala da moram cijelo tijelo pokriti tetovažama'.

'Počela sam dolaziti Gregu u radnju i provela bih na tetoviranju prosječno dva sata tjedno, no zadnjih godinu i pol povećala sam na četiri sata tjedno', priča ona.

'Objasnila sam mu da želim zajedničku priču na cijelom tijelu, a najvažnije mi je bilo da mi na leđima istetovira nešto egipatsko. Sva druga idejna rješenja prepustila sam njemu'.

Bowman objašnjava kako je tetovaža koju je radio na gospođi Atkinson najveća koju je ikad uradio u životu: 'Fran je dolazila kod mene u radnju tako često da smo se na kraju sprijateljili, i ona mi je prepustila da sam odaberem što ću tetovirati na njenom tijelu'.

'Njeno sam tijelo rasporedio na manje sekcije i tako bi dugo radio na jednoj seksiciji da sam se i sam iznenadio kada sam vidio kako to izgleda kao cjelina, na cijelom tijelu. Jako sam zadovoljan rezultatom'.

Naravno, i troškovi ove velike tetovaže su pozamašni, cijelo je djelo koštalo nekoliko tisuća funti.

Gospođa Atkinson priznaje kako su najbolnija područja za istetovirati bila koljena, pazusi i članci.

U bližoj budućnosti više ne planira ići na tetoviranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:54