SUNBURN ART

FOTO: PRŽE SE NA SUNCU RADI 'UMJETNOSTI' Novi trend zaprepastio doktore: 'To je put prema raku kože!'

 Instagram

Društvene mreže dosad su izrodile mnoštvo bizarnih trendova, a najnoviji u nizu je takozvani 'sunburn art', odnosno 'umjetnost' opeklina od sunca.

Ono što stručnjaci, ali i roditelji stalno ponavljaju, s par fotografija na Instagramu pod hashtagom #sunburnart, otišlo je u vjetar.

Mladi diljem svijeta rade nove 'tetovaže' koje nastaju tako da jedan dio tijela prekriju kremom za sunčanje ili pak tkaninom, a drugi izlože direktnom djelovanju sunca.





A photo posted by Gyrid (@gyridfriis) on Jul 6, 2015 at 2:31am PDT





Tako dio tijela koji je bio pokriven, ostaje bijel, a koža izložena suncu tamni ili pak crveni. Naime, da bi tetovaža opeklinama od sunca uspjela, pobornici ovog trenda intenzivno se i dugo izlažu zrakama sunca.









Stručnjaci diljem svijeta odmah su upozorili koliko je novo internet ludilo opasno.









- Opekline od sunca ostavljaju tragove na našoj koži: ubrzavaju nastajanje pjega i bora, ali također mogu uzrokovati i rak kože - komentirao je dermatolog iz New Yorka Barney Kenet te napomenuo kako je trend 'umjetničkih opeklina od sunca' još opasniji od običnog sunčanja jer se ljudi duže izlažu sunčevim zrakama kako bi postigli primjetniju razliku u boji, a time i očigledniju sliku.





A photo posted by Nina (@niinaaa_hehe) on Jul 4, 2015 at 8:44am PDT





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:28