BUDUĆI LJUBIMCI

FOTO: OVIM PSIĆIMA HITNO JE POTREBNA POMOĆ Preživjeli su nemoguće, ali sada im gori pod nogama

Bree i Kiki dolaze iz dva različita dijela zemlje, njihove su priče posve različite, a zajednička im je činjenica da su - napušteni. Bree već dva mjeseca preživljava spavajući u jednoj vukovarskoj zgradi. Svako je jutro stanari, neskloni dlakavcima, tjeraju ili gađaju kamenjem. Ako ne uspije ući u zgradu, pokušava spavati na ulazu zgrade, tresući se od hladnoće.

Jedna ju je volonterka privremeno zbrinula i kaže da je kujica mirna, ne laje, pojede svoj obrok, malo se pomazi i ode u svoju košaricu. Svaki obrok, kao i topli ležaj, beskrajno cijeni. No, kod volonterke ne može ostati i hitno traži udomitelja. Ako ga uskoro ne pronađe, alternativa je - ulica. Smrzavanje, batine, glad. Ova mala kujica stara je tek šest mjeseci, u kojima nije doživjela mnogo lijepoga. Volonterki koja trenutno brine o njoj možete se javiti na 099 655 4795.

Bree

Kiki, ili Dobri duh Trogira, izbačen je na ulicu nakon što je odrastao. Vjerojatno se vlasniku nije sviđao nakon što se slatko malo štene pretvorilo u odraslog psa, pa ga je ostavio. Kiki je cijelo ljeto lutao Trogirom gladan i žedan. Svi su ga u gradu znali, ali ga nitko nije htio primiti k sebi. Početkom zime završio je u šinteraju, no aktivisti su ga spasili. Trenutno se nalazi na plaćenom smještaju u Splitu. Potpuno se oporavio, opet izgleda lijepo kao nekad, a svi koji su ga upoznali kažu da, unatoč svemu, nije izgubio vjeru u ljude. Sve info o dobrom duhu Trogira možete dobiti na brojeve telefona 091 524 4433 i 095 391 9644

Kiki

Najteže je četveromjesečnom mješancu iz Vukovara, kojem gori pod šapama. On bi 13. veljače trebao biti eutanaziran. Veterinari procjenjuju da je star oko četiri mjeseca. Razigran je, društven i obožava se maziti. Neodgovorni vlasnik ga je odvojio od majke i izbacio na ulicu, gdje nesretna životinja pokušavala pronaći hranu i topli smještaj. Nitko ga nije htio. Sada se nalazi se u vinkovačkom azilu Tip-Tip, gdje mu preostaje još 15 dana života. Ako mu možete pomoći, u azilu se potrebno pozvati na broj zapisnika je VU-2014-001. Kod preuzimanja je potrebno platiti 265 kuna troškova, koliko je koštalo cijepljenje i čipiranje.

'Spasite me!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 06:30