ONI BIRAJU, VI KUPUJETE

FOTO: ONO ŠTO ONA OBUČE, ODMAH SE PRODA Meghan je najutjecajnija osoba u modi, iza sebe je ostavila mladu Jennericu, svi traže komade koje ona nosi

 
 Profimedia, Mega Agency, i-Images / Eyevine, Toby Melville / PA Images

Vojvotkinja od Sussexa dospjela je na prvo mjesto liste najutjecajnijih modnih ikona u ovoj godini, a s trona je izgurala prošlogodišnju naj ikonu - Kylie Jenner. U godišnjem izvještaju globalnog servisa koji prati ponašanje potrošača na internetu i otkriva najveće trendove, Lyst, stoji da je Meghan Markle (38) potaknula povećanje od čak 216% u pretragama komada kakve je ona nosila.

Majka malenog Archieja prošle je godine zauzela treće mjesto, a više utjecaja od nje imale su članice klana Kardashian-Jenner, Kim i Kylie. Ove godine Kim Kardashian, kao ni Kate Middleton, nisu ušle ni u prvih deset, piše Daily Mail.

Platforma Lyst je globalni servis za analizu ponašanja potrošača na internetu, i to njih više od pet milijuna u mjesecu. Obuhvaća najpoznatije tvrtke i brendove, njih oko 12.000. U prikupljanju podataka uzima u obzir prodaju, otvaranje stranica, medijsku pokrivenost i spominjanja na društvenim mrežama.

Vojvotkinja od Sussexa jedina je članica kraljevske obitelji koja se našla na listi kojom dominiraju modne ikone iz svijeta glazbe. Broj jedan je zaslužila zahvaljujući nekoliko pogođenih outfita ove godine. Osim što je gostovala kao urednica u Vogueu, pet košulja-haljina koje je nosila prilikom posjeta Južnoj Africi povećale su potragu za tim odjevnim predmetom za 45%. Haljina potpisa Club Monaco, koju je nosila prilikom upoznavanja s Desmondom Tutuom, rasprodana je u manje od 24 sata. Prodaja je porasla i američkom brendu J Crew nakon što je vojvotkinja odjenula prugastu plisiranu suknju s crnim topom u Cape Townu.

FOTOGALERIJA: Deset najutjecajnijih osoba u svijetu mode 2019.

Učinak koji Meghan Markle uopće ima na modu i mlade djevojke diljem svijeta doista je nevjerojatan i ulazi u okvire fenomena. Utjecaj ide do te mjere da neki korisnici društvenih mreža posvećuju svoje profile rekreiranju njezinih modnih kombinacija i pronalaženju jeftinijh verzija komada.

Na drugom mjestu i najutjecajniji muškarac u modnoj industriji izabran je američki glumac Timothee Chalamet koji je bio uporan u svojim eksperimentalnim kombinacijama na crvenim tepisima. 23-godišnjak rijetko koristi usluge stilista. Treće mjesto najutjecajnijih ljudi u modi 2019. zauzela je američka glumica Zendaya (23) koja se na ovogodišnjoj Met Gali pojavila u svjetlećoj haljini Pepeljuge koju je kreirao Tommy Hilfiger. Poznatom je dizajneru taj crveni tepih donio porast u pretragama 54%.

Top deset slavnih osoba koje najviše utječu na modne odabire:

1. Vojvotkinja od Sussexa

2. Timothee Chalamet

3. Zendaya

4. Billie Eilish

5. Cardi B

6. Lisa, Blackpink

7. Kylie Jenner

8. Lizzo

9. Harry Styles

10. Billy Porter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:18