ZAVRŠILA OBUKU I DOBILA CERTIFIKAT

FOTO: NEVJEROJATAN ŽIVOTNI PUT KUJICE SA SARAJEVSKIH ULICA U Bosni su je htjeli ubiti, a u Češkoj, gdje je udomljena, postala je terapijski pas

 FACEBOOK

Umiljata kujica bez imena dugo je lutala Sarajevom, dok je tamošnji veterinari i gradske vlasti nisu proglasili agresivnom i opasnom te potencijalnom prijenosnicom mnogih zaraznih bolesti.

Nesretnu životinju na brutalan način uhvatili su šinteri i odvezli je u azil.

- Ondje bi s vremenom bila zaboravljena i umrla bi napuštena, ali igrom sudbine i uz pomoć dobrih ljudi, spašena je i udomljena u Češku - objavio je na Facebooku najpoznatiji sarajevski taksist i veliki ljubitelj životinja Fahrudin Caki Bravo.

Kujica, koje se Bosna svojedobno odrekla i planirala je usmrtiti, uz pomoć udomiteljice završila je obuku s najboljim ocjenama i dobila certikifat koji potvrđuje da je zdrav i izrazito inteligentan pas koji može raditi i živjeti s hendikepiranim osobama, osobito djecom.

- Bosno moja, vi se ovakvih bića sramite i ubijate ih svakodnevno, a ta ista bića naši su najbolji ambasadori u svijetu - zaključio je Fahrudin i dodao kako ga ljudi iz Češke mole da im pošalje još ovakvih pasa jer se kujica iz Sarajeva pokazala idealnom pomagačicom ljudima s posebnim potrebama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:31