NEUSTRAŠIVA ASHLEY GRAHAM

FOTO: NEOBRAĐENE FOTOGRAFIJE PLUS SIZE LJEPOTICE IZAZVALE BURU EMOCIJA 'Ne sramim se nekoliko rupica, izbočina i celulita… A ne biste ni vi trebali!'

 
 Profimedia, Mega Agency

Kako se približava ljeto, poznata online trgovina kupaćih kostima Swimsuits for All uhvatila je priliku promovirati svoje nove modele. Za predstavljanje najnovijih verzija bikinija i jednodijelnih kostima odabrali su najpoznatiju pluz size ljepoticu Ashley Graham, i to neretuširanim fotografijama.

Premda su i modna industrija i mediji navikli na standarde korištenja Photoshopa, potez koji su ovaj put Swimsuits for All i Graham povukli naišao je na gromoglasno oduševljenje i odobravanje. Premda su odradili organizirano snimanje, na koncu su se dogovorili da će objaviti neobrađene fotografije koje su snimili paparazzi.

Na Instagramu su mnogi pohvalili ideju i rekli da bi voljeli kad bi više manekenki slijedilo Ashleyin primjer. Ona je pak rekla da su ove fotografije podsjetnik da je ‘autentičnost lijepa’, piše BBC.

Manekenka na Instagramu ima 6,7 milijuna fanova i prva je plus size ljepotica veličine 40 (L) koja je krasila naslovnicu magazina Sports Illustrated. Za kompaniju Swimsuits For All već je radila nekoliko kampanja, no ovo je prva u kojoj su donijeli odluku da ništa neće skrivati.

Kampanja pod nazivom ‘Power of Paparazzi’ (Moć paparazza) trebala bi održavati želju za transparentnošću što se tiče uređivanja modnih fotografija, kao i zahtjev za širom definicijom ljepote.

U objavi na Instagramu kompanija je napisala: ‘Gledate neuređene fotografije sa snimanja Ljeto 2018. s Ashley Graham. Pomislili smo zašto ne bismo koristili ove fotografije za kampanju?’ Dodali su da je kolekcija inspirirana dvadesetim godinama prošlog stoljeća, posebno generacijom ‘snažnih žena pionira’.

Ashley je u objavi za medije istaknula: ‘Ne sramim se nekoliko rupica, izbočina i celulita… A ne biste ni vi trebali.’

Naravno, fanovi ljepotice bili su oduševljeni. ‘Hvala što ste koristili neobrađene slike! Pravo je osvježenje vidjeti stvarno tijelo u reklami’, napisala je Suskimo89. ‘Ajme, zbog ovoga se osjećam dobro sa svojim celulitom. Voljela bih kad bi više modela slijedilo tvoj primjer’, napisala je druga.

U galeriji pogledajte sve fotografije iz kampanje Ashley Graham:

Ipak, nisu uvijek komentari bili pozitivni. U listopadu 2017. godine Ashley je podijelila ‘sirove’ snimke s vježbanja koje su privukle gomilu trolova, a neki su komentirali da je toliko debela da se ne treba ni truditi izgubiti kilograme.

U posljednje vrijeme na Instragamu se sve češće objavljuju neobrađene fotografije na kojima se vide akne ili slike bez šminke, kao odgovor na skroz izmijenjene slike u Photoshopu koje ne odgovaraju stvarnosti.

Britanska voditeljica i glumica Jameela Jamil pokrenula je kampanju ‘I Weigh’ kao odgovor na nešto što ona opisuje kao ‘epidemiju manjka samopouzdanja’ kod djevojaka i žena upravo zbog društvenih mreža. Ohrabruje žene da na svojim profilima dijele stvari iz života na koje su ponosne, od poslovnih uspjeha do obiteljskog života, umjesto da se fokusiraju na izgled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:19