POSEBAN GOST

FOTO: ĐELO HADŽISELIMOVIĆ OPET BIRA Zoološki vrt u subotu slavi 93. rođendan, a slavni urednik ima zadatak za morske lavove

 
 Promo

Zoološki vrt grada Zagreba u subotu, 9. lipnja slavi 93., a mala morska lavica svoj prvi rođendan. Ove velike obljetnice obilježit će specijalnim programom za male i velike, a kao posebnog gosta pozvali su Đelu Hadžiselimovića.

Središnja svečanost počinje u 11 sati ispred nastambe morskih lavova. Tamo će razigranoj mališanki ime nadjenuti Đelo Hadžiselimović, a cijela će obitelj morskih lavova biti počašćena posebnom tortom od ribica.

U subotu se za posjetitelje Vrta priprema bogat program – od zanimljivih edukacija preko radionica do zabavnih sadržaja. Zajedničko im je promicanje očuvanja biološke raznolikosti.

Promo
Obitelj morskih lavova

U Edukacijskom centru zainteresirani će moći doznati sve o međunarodnoj kampanji 'Šuma bez pjesme'. Cilj te kampanje je zaštita ptica pjevica u jugoistočnoj Aziji.

Ispred Tropske kuće posjetitelji će upoznavati gmazove - od osnovnih karakteristika do njihove raznolikosti. Hrabriji će moći dodirnuti zmiju i agamu.

Promo

Kontakt sa živim životinjama bit će moguć i u edukativnom kutku o beskralješnjacima. Posjetitelji će u ruku moći primiti paličnjaka i voćnog kornjaša.

Kreativci će pune ruka posla imati u Kineskom paviljonu. Tamo će se od papira i špage izrađivati životinjske uši i repovi.

Promo

Na poligonu ispred Lavljeg mosta najmlađi će posjetitelji moći upoznati izazove s kojima se u prirodi susreću lavovi.

Za djecu će biti organizirano i bojenje lica po uzoru na omiljene im životinje, a na dobro raspoloženje poticat će ih i maskote stanovnika Zoološkog vrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 20:14