PUNE RUKE POSLA

DRAMATIČNA AKCIJA SPAŠAVANJA U MAKSIMIRU Čuveni papagaj Jack koji majstorski otvara boce piva pobjegao vlasniku i sletio na granu 25-metarskog stabla

 
 Svijet piva

U zagrebačkom parku Maksimir u nedjelju i ponedjeljak su unutar maksimirske šume djelatnici skloništa za životinje Dumovec uz pomoć niza drugih osoba s 25 metara visokog stabla pokušavali skinuti zagrebačku legendarnu aru Jacka, koja inače u kafiću svoga gazde otvara boce piva.

Potraga za papagajem Jackom potrajala dan i pol sve dok ga na kraju sa stabla nije skinuo profesionalni penjač kojeg je angažirao vlasnik.

- Svakodnevno Jack i ja odlazimo u šetnju u park. Najednom je odletio, ali previsoko pa se nije znao spustiti. A čim je pao mrak, s te krošnje se nije micao jer su to takve životinje. Jutros sam već u 7 sati bio kod stabla. I dozivao ga. Ali uzalud. Zvali smo i vatrogasce međutim, oni, zbog konfiguracije tla i mekanog terena do tog drveta nisu mogli. Kad se penjač na kojeg su me uputili iz ZOO-a, popeo na drvo, Jack mu je normalno došao na ruku te su se obojica zajedno spustila - otkrio je za Jutarnji list Alen Janjić, vlasnik zagrebačke pivnice Svijet piva u kojoj je glavna atrakcija upravo avanturistička ara Jack.

I dok se papagaj na drvetu vjerojatno naspavao jer, kako kaže Janjić, voli puno spavati, iza vlasnika je besana noć nakon koje se oboje vraćaju u omiljeni lokal u kojem Jack gostima kljunom otvara boce piva, a za uzvrat ga gosti nagrade porcijom sjemenki.

Svijet piva
Svijet piva

- Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba jutros je došla u park Maksimir nakon dojave da je u krošnji stabla ara. Papigu nismo mogli sami spustiti sa stabla, pa su u pomoć pozvani vatrogasci. Javna ustanova Maksimir dopustila je prilaz vatrogasnog vozila stablima, ali je na kraju procijenjeno da im vozilo ne može prići po vlažnom zemljanom i travnatom terenu. Zato se vlasniku are koji je cijelo vrijeme bio tamo, preporučilo da u pomoć pozove penjače - rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:14