U BERLINSKOM ZOOLOŠKOM

DIRLJIVI VIDEO: NA SVIJET DOŠAO POLARNI MEDVJEDIĆ, SVI S NESTRPLJENJEM GLEDAJU HOĆE LI PREŽIVJETI Drugi medvjedić rođen je mrtav...

 
 Screenshot

U berlinskom Zoološkom vrtu rođen je polarni medvjedić koji je okotila medvjedica Tonja (8).

Majka je u četvrtak na svijet donijela dva mladunčeta, od kojih je jedno bilo mrtvorođeno, a iz zoološkog su kazali kako ga je majka pojela preko noći.

Tonja i mladunče javnost uskoro neće moći vidjeti, dodaje zoološki vrt. Naime, vrlo je neizvjesno hoće li mladunče preživjeti prve dane, a mogućnost da premine vrlo je velika, kazao je direktor Zoo-a Andreas Knieriem.

U ožujku je smrt Tonjinog medvjedića Fritza rastužila stanovnike Berlina. Fritz je rođen u studenom 2016. i bio je prvi polarni medvjedić rođen u zoološkom vrtu u 22 godine.

- Jako nam je drago što je ovaj medvjedić došao na svijet, no kao i prošle godine, moramo držati fige - kazao je direktor Zoo-a dodajući kako je stopa smrtnosti kod polarnih medvjeda 50 posto.

- Vjerojatnost da mladunče umre posebno je velika u prvih deset dana - dodao je.

Preživjelo mladunče dugo je 30 centimetara, no spol još uvijek nije poznat pošto se osoblje ne može približiti majci i mladunčetu prvih nekoliko dana.

Berlinu ima dva zoološka vrta, a drugi je smješten u središtu grada i poznat je po polarnom medvjedu Knutu, koji je uginuo 2011. Za njim su žalile tisuće fanova diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:45