MODNI SAVJETI ZA LJETO

BUDITE IN NA PLAŽI Ombre nokti, slamnati šeširi, kupaći s resicama, marame u kosi i mačkaste naočale!

Jake neonske boje nakita i tunika odlično će pasati uz preplanulu boju kože

Ovo ljeto na plažama će se nositi kupaći kostimi s resicama, marame, tunike, haljinice u raznim nijansama plave i zelene, narukvice neonskih boja... Tu su i vječni slamnati šeširi te prostrane torbe s tropskim printom, u koje stanu sve potrepštine za plažu. Ključni trend ovog ljeta je miješanje zemljanih tonova i modernih printova.

Sve je u trendu

Nove ljetne kolekcije obiluju bojama: plava, zelena, zlatna, indigo, narančasta... Kupaći kostimi ukrašeni su šljokicama, prugama, cvjetnim uzorcima. U trendu je sve: jake neonske boje, kupaći kostimi bez naramenica i s neobičnim izrezima, printovi i, ove godine dominantne - resice. Ne treba zaboraviti ni tunike: egzotične, blago prozirne i šarene sjajno idu uz slamnati šešir.

Po pitanju odjeće, in su kratki traper modeli niskog struka, haljinice u nijansama plave i zelene. Kao protuteža zelenoj nameću se narančasta i plava, a osim toga nose se i klasične boje: crna i bijela. Potonja je zapravo vječna ljetna boja: svjetske modne kuće predstavile su cijeli niz bijelih kraćih i dužih haljina, suknji, topova te štikli i sandala na visoku petu.

Kratke haljinice bez rukava sa zeleno-plavim printom koji asocira na more bit će sjajan izbor za ljetne izlaske, dok su za ležernije dnevne trenutke i odlaske na plažu rezervirane jednostavne narančaste i zelene haljine i tunike. Plava će dobro izgledati na tamnijoj boji kože, a za odlazak na plažu najbolje je odabrati lepršave tunike s leptir-rukavima ukrašenim animal printom.

Ombre pramenovi apsolutni su hit ove sezone, a osim na kosi sve je popularnija ta tehnika i u nail artu. Ombre manikuru karakterizira gradacija boja od svjetlijih do tamnijih nijansi i idealna je za neopterećeno uživanje u ljetnim mjesecima. Uz klasičan ombre efekt, kada boje blijede postupno, od svjetlijih prema tamnijim nijansama, ovo ljeto posebno je popularna nova tehnika u kojoj se izvode jasni prijelazi od čak tri boje u potpuno različitim nijansama.

Marame za ukras

Što se tiče modnih detalja, must have na plaži su mačkaste sunčane naočale i narukvice neonskih boja. Trendovi nakita puni su kontrasta, ali svi oni dijele želju za individualizmom, sjajem i impresivnom veličinom. Dizajni su uglavnom fokusirani na etno, retro i futurističke izglede, prirodu i arhitekturu te prirodne materijale kreirane u modernoj industriji. Veliki privjesci, trakica izrađena od čipke, satena i baršuna, široke narukvice, ogrlice uz vrat i duge naušnice definitivno su hit.

Marame se ovog ljeta nose na dva načina: zavezane oko vrata ili u kosi. Oko vrata se nose u opuštenim prigodama, a treba ih kombinirati s velikim naušnicama i veselom odjećom. Marama u kosi može se vezati umjesto standardne trake za kosu ili pak isključivo kao ukras, zavezana u mašnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 05:53