ISPITALI 26.000 LJUDI

A GDJE JE HRVATSKA? Istraživanje otkrilo u kojih su 12 država ljudi najzadovoljniji seksualnim životom

 Thinkstock

Kada se vaša zemlja ne nađe na ovakvom popisu, njezinim stanovnicima sigurno malo potone raspoloženje. Ako ništa, možda će biti motivirani popraviti svoj plasman dogodine.

U velikom istraživanju Durexa sudjelovalo je 26 tisuća ljudi, uz uvjet da su stariji od 16 godina, u više u 26 svjetskih zemalja. Prema tom istraživanju, 12 seksualno najzadovoljnijih zemalja na svijetu su sljedeće:

1. Švicarska

2. Španjolska

3. Italija

4. Brazil

5. Grčka

6. Nizozemska

7. Meksiko

8. Indija

9. Australija

10. Nigerija

11. Njemačka

12. Kina

Durexovo istraživanje pokazalo je, očekivano, da je u zemljama koje su društveno liberalnije prema seksu prisutan manji broj spolno prenosivih bolesti, tinejdžerskih trudnoća i pobačaja.

Bliskost partneru, aktivan i zanimljiv seksualni život, izostanak seksualne nekompatibilnosti i vrlo dobro prvo seksualno iskustvo identificirani su kao ključni emotivni faktori koji vode prema seksualnom zadovoljstvu. Fizički pokretači seksualnog zadovoljstva uključuju izostanak stresa i dobro psihofizičko zdravlje. Učestalost i količina predigre također igraju veliku ulogu.

Prema Durexu, ostvarivanje orgazma je ključni pokretač seksualnog zadovoljstva, međutim samo 48 posto ispitanika je priznalo da doživi orgazam tijekom vođenja ljubavi. Na globalnoj razini, dvostruko više muškaraca (64 posto) od žena češće doživi orgazam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 19:43