DUB I HIP-HOP LEGENDE U ZAGREBU

VIDEO: STIŽU LEE SCRATCH PERRY, MAD PROFESSOR I PHAROAHE MONCH! Plesni petak, dub subota i hip-hop nedjelja na 'A Weekend Block Partyju' na Žitnjaku

 
Pharoahe Monch, Lee Scratch Perry, Mad Professor
 Promo

The Garden i Pozitivan ritam timovi udružuju snage i predstavljaju "A Weekend Block Party", koji će se održati od 30. ožujka do 1. travnja u zagrebačkoj The Garden Brewery na Žitnjaku.

Novi gradski festival pod otvorenim nebom zakazan je za blagdanski vikend, napokon najavljujući proljeće i toplije vrijeme. "A Weekend Block Party" predstavit će odličnu glazbenu postavu i line-up koji se sastoji od međunarodno cijenjenih, ali i lokalnih izvođača, a sve to u kombinaciji uz sjajnu hranu, craft pivo, radionice, uličnu umjetnost te najavu sezone ljetnih festivala, u maniri prave kvartovske zabave u dvorištu pivovare.

Antun Cerovecki

Plesni petak - 30. ožujka - otvaraju Zagreb All Stars DJs, a Felver, Sergej i Ivona Kovačević neka su od najpoznatijih zagrebačkih imena koja su obilježila scenu - osim njih, tu je i sjajni Ilija Rudman, eklektični i disco producent te DJ. Pridružuje im se Grim, koji dolazi čak s Ibize, a svoju selekciju predstavljaju i residenti pivovare Nick & Pepi.

Dub subota rezervirana je za Lee Scratch Perryja, ikonu s Jamajke, glazbenog producenta i inovatora, jednog od potpisnika žanra, koji s pravom nosi epitet jednog od najdugotrajnijih i najoriginalnijih reggae producenata i izvođača svih vremena. U live nastupu pridružuje mu se dub legenda Mad Professor, koji je godinama u vrhu UK i svjetskog dub zvuka. Lokalni Dubolik & Lo Peaks, kao i Dr. Obi & Anja G, predstavljaju roots, dub i bass, a priključuju im se One Dread, sjajan bend posvećen obradama tih žanrova, kao i Bass Culture Sound System, najstariji zagrebački reggae crew.

Zajednički nazivnik za glazbenu selekciju u nedjelju jest hip-hop. Međunarodno cijenjeni Pharoahe Monch, hip-hop umjetnik iz Amerike, dostavlja svoje kompleksne stihove i besprijekorne rime koje ga zbog njegova jedinstvenog stila svrstavaju u sam vrh hip-hop izvođača. Jedni od najpoznatijih zaštitnika žanra u UK-u, No Fakin DJs, donose svoja glazbena otkrića na vinilima, a tu će biti i Madnice. Naš Phat Phillie, jedan od hip-hop autoriteta, predstavit će vlastitu selekciju, a sjajna Hrvatska Funk Delegacija, pravi istražitelji vinila, publici će donijeti moćni funk i soul zvuk.

The Garden i Pozitivan ritam timovi kreiraju hrvatsku festivalsku scenu više od desetljeća, a s događajima koji sežu preko Istre i Dalmacije, postavili su Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta. Ova prva zajednička suradnja stavlja Zagreb na popis nezaobilaznih gradova Europe.

Povezujući dugogodišnje iskustvo i znanje u organizaciji događaja, dovodeći izvođače koji su od samih početaka kreirali žanrove i bili dio festivalske scene, "A Weekend Block Party" ujedno je i službena najava ljetnih festivala u organizaciji dva promotera te će predstaviti ukupno 10 ljetnih događaja - Love International, Defected Croatia, Dekmantel, Soundwave, SunceBeat, Hospitality, Seasplash, Outlook, Dimensions i Slurp.

"A Weekend Block Party" pod zagrebačkim otvorenim nebom oživljava istok grada, predstavlja sjajnu glazbenu selekciju, craft pivo, hranu, radionice i umjetnike, poput sjajnog Lunara, koji je zaslužan za vizualni identitet ovoga događaja.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.hr. Pretprodajna cijena za sva tri dana jest 220 kuna. Dnevne ulaznice za subotu i nedjelju u pretprodaji stoje 90 kuna, dok će ulaz za prvi dan biti uključen u pretprodajnu festivalsku cijenu. Na dan događaja ulaznice za petak moći će se kupiti za 70, dok će za subotu i nedjelju cijena biti 120 kuna.

Promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 05:29