TRODNEVNO DOGAĐANJE

Večeras u knjižnici Bogdan Ogrizović počinje jubilarni deseti poetski festival Stih u regiji

Festival Stih u regiji otvara se večeras u 19.30 u knjižnici Bogdan Ogrizović
 Boris Kovačev/Cropix
Festival pokrenut 2009. godine okuplja pjesnike iz srednje i jugoistočne Europe a uz čitanja nudi i koncerte, promocije knjiga...

Književni festival “Stih u regiji”, deseti po redu, počinje večeras i traje do 12. lipnja. Taj festival poezije održava se u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca. Voditelj festivala je Ivan Herceg uz kojeg su festival pripremili i njegovi suradnici Monika Herceg i Alen Brlek.

Na festivalu sudjeluju Anita Pajević (Bosna i Hercegovina), Jovica Ivanovski (Sjeverna Makedonija), Nina Dragičević (Slovenija), Radmila Petrović (Srbija); Alen Brlek, Branko Čegec, Josip Čekolj, Ivan Herceg, Monika Herceg, Andrijana Kos Lajtman, Neva Lukić, Ivica Prtenjača, Damir Radić, Evelina Rudan i Vida Sever.

Festival je pokrenut 2009. godine a okuplja pjesnike iz zemalja bivše Jugoslavije te srednje i jugoistočne Europe. Uz pjesnička čitanja festival nudi i razgovore s piscima, koncerte, promocije knjiga itd.

Večeras u 19.30 na otvorenju Stiha u regiji govore Zoran Ferić i Ivan Herceg, u 19.45 nastupa Ivan Grobenski, u 20.15 slijedi SUR-ov razgovor s Evelinom Rudan koji moderira Monika Herceg, dok sve završava čitanjem poezije na kojem sudjeluju Josip Čekolj, Jovica Ivanovski, Anita Pajević, Ivica Prtenjača i Vida Sever a taj dio programa počinje u 21 h.

Čitav program festivala možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:32