U izdanju Frakture

Uskoro izlazi "Voli me više od svega na svijetu", autobiografija velike glumice Mire Furlan

Mira Furlan

Furlan je vodila život "prepun uzbuđenja, veličanstvenih uspjeha, padova, ljubavi i izdaja", stoji u najavi

Uskoro u izdanju Frakture izlazi knjiga "Voli me više od svega na svijetu", autobiografija velike glumice Mire Furlan, koja je preminula početkom ove godine.

"Život najveće filmske i kazališne dive naših prostora Mire Furlan bio je više od života, prepun uzbuđenja, veličanstvenih uspjeha, padova, ljubavi i izdaja. U autobiografskoj knjizi dovršenoj pred preranu smrt Mira Furlan pripovijeda, literarno moćno, svoj život i živote svojih bližnjih – od sudbine majke Branke i oca Ivana te bake Ljube do supruga Gorana i sina Marka, kojem je knjiga i posvećena", stoji u Frakturinoj najavi izdanja, za koje se prednarudžbe primaju do 15. prosinca, dok knjiga dolazi u prodaju dan nakon toga.

image

Voli me vše od svega na svijetu, knjiga

"Bez zadrške Mira Furlan čitatelja uvodi u vlastiti svijet, u svoje intimne drame, razmišljanja i karijeru. Voli me više od svega na svijetu oživljava vrijeme koje je nestalo u ratu, generaciju i pojedince koji su vjerovali u bolji i sretniji svijet te zbog toga, pogotovo ako su bili nadnacionalni poput autorice, početkom sukoba u bivšoj Jugoslaviji za njih više nije bilo mjesta u novim državama. Emotivna, moćna proza u kojoj pratimo život mlade intelektualke koja odrasta u disfunkcionalnoj obitelji te se odlučuje za glumu, gdje se smjenjuju sreća i nesreća, proza u kojoj vidimo i lice i naličje slave, urezuje nam se svakim zarezom, svakom rečenicom pod kožu. Ne izostavljajući ništa i nikoga, ne štedeći nikoga, a najmanje sebe, Mira Furlan napisala je autobiografiju koja se čita kao roman. U njoj se ostvaruje 'američki san'”, ali, naposljetku, najvažnija je ljubav, koja joj je pomogla da lakše brodi karijerom", pišu dalje iz ove izdavačke kuće.

Na koncu, govore kako se radi o knjizi koja s puno sentimenta i osjećaja, suza i smijeha, evocira ne samo Miru Furlan, nego i cijeli jedan svijet.

Knjiga se trenutno može naručiti za 224 kune, a puna će joj cijena biti 249 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 04:38