FRAKTURA

U Zagrebu gostuje Irkinja Eimear McBride za koju kažu da piše poput Jamesa Joycea

Eimear McBride 

 Guillem Lopez/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Roman Manji smo boemi ispričan je, pak, iz pozicije mlade pametne djevojke koja odrasta kroz dramatičnu ljubavnu vezu

Na tribini Razotkrivanje u Knjižari Fraktura 11. studenog predstavit će se knjige "Čudan hotel" i "Manji smo boemi" autorice Eimear McBride. S autoricom će razgovarati lektorica, književna kritičarka i prevoditeljica romana Anda Bukvić Pažin.

Broj posjetitelja bit će ograničen na 15, stoga se potrebno prijaviti. Razgovor će biti moguće pratiti uživo na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura i na FB profilu Frakture.

Kako navode: "Čudan hotel" treći je roman vodeće suvremene irske književnice Eimear McBride u kojem ona pristupa temi i jeziku na svoj originalan, intrigantan i zavodljiv način. Nakon sjajnog romana "Manji smo boemi", "Čudan hotel" konačna je potvrda da je riječ o jedinstvenom književnom fenomenu koji zavređuje usporedbu s Joyceom.

Roman "Manji smo boemi" ispričan je, pak, iz pozicije mlade pametne djevojke koja odrasta kroz dramatičnu ljubavnu vezu i bez tabua govori o svijetu u kojem ništa nije sveto ni nezamislivo. "Manji smo boemi" priča je o "strasti i nevinosti, veselju i otkrićima koja se odvija u žustroj atmosferi Londona u devedesetima, s vrtlozima i tjeskobama odrastanja, kao i snagom nove ljubavi koja prelazi sve prepreke".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:32