KNJIŽARA LJEVAK

U ‘Kijevskoj piletini‘ čitatelj prati iste glavne junake, policajca Vladimira Kovača i novinara Stribora Kralja

Drago Hedl

 Nenad Opacak/Cropix
Večeras je promocija Osječke trilogije Drage Hedla i razgovor o seriji ‘Šutnja‘

Naklada Ljevak poziva na promociju Osječke trilogije Drage Hedla u četvrtak, 31.3.2022. u 18 sati u Knjižari Ljevak.

U sklopu promocije razgovarat će se o knjigama "Izborna šutnja", "Ispovjedna tajna" i "Kijevska piletina" koje čine trilogiju, kao i o popularnoj i hvaljenoj seriji "Šutnja" koja je nastala po knjigama.

U razgovoru će sudjelovati autor trilogije Drago Hedl, redatelj serije Dalibor Matanić te scenarist Marjan Alčevski. Razgovor će moderirati novinarka Ivana Dragičević.

"Osječka trilogija" Drage Hedla, koju čine romani "Izborna šutnja", "Ispovjedna tajna" i "Kijevska piletina", prati likove novinara i policajca koji, potaknuti naoko nepovezanim zločinom, počinju otkrivati skrivene afere političara u usponu. Ova napeta priča provučena kroz tri knjige i dvije države, nedavno je ekranizirana u međunarodno uspješnu i aktualnu seriju "Šutnja", redatelja Dalibora Matanića.

"Izborna šutnja" sadrži sve što dobar krimić treba: dobru priču i paralelnu montažu događaja, tempo pripovijedanja i suzdržan stil, zloslutnu atmosferu i ambijent, točno, znalački opisan policijski i pravosudni postupak.... Sve je tu stvarno, osim likova, koje stvarnost kontaminira pa postaju realni junaci jedne političke drame.

image

Osječka trilogija

Nenad Opacak/Cropix

Sve to u ozračju Osijeka i Hrvatske, a u "Ispovjednoj tajni" i Beograda i Srbije u današnje posttranzicijsko vučje doba, u kojem je svaki napor k razotkrivanju poroka i zločina onih koji imaju sve nesumnjivo donkihotovska stvar.

U "Kijevskoj piletini" čitatelj prati iste glavne junake, policajca Vladimira Kovača i novinara Stribora Kralja, međutim, blago se mijenja žanrovski model. Ako je do sada dominantni kod bio onaj whodunnit krimića, s trećim romanom trilogija se preusmjeruje prema političkom trileru, a radnja internacionalizira fabularnom linijom koja se zbiva u nemirnoj Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:52