NEOBJAVLJENI RUKOPIS

Pobjednica ovogodišnje nagrade Drago Gervais riječka je autorica Doris Pandžić

Doris Pandžić

 /Kristina Barišić
Godinu prije Doris Pandžić, na natječaju je pobijedila Dora Šustić sa svojim romanom ‘Psi‘

Riječka autorica Doris Pandžić ovogodišnja je dobitnica književne nagrade Drago Gervais za najbolji neobjavljeni rukopis.

Radi se o romanu "Vi niste ovdje" koji je autorica poslala na anonimni natječaj pod šifrom Snoopy15, a o izboru je odličivalo povjerenstvo u sastavu Dunja Matić Benčić, Aleksandar Mijatović, Ivica Prtenjača, Vlado Simcich i Milorad Stojević, koje je na natječaj ove godine primilo 65 rukopisa u konkurenciji za nagradu za najbolje neobjavljeno književno djelo te 8 prijedloga tiskanih knjiga za nagradu za najbolje objavljeno književno djelo na nekome od idioma čakavskog narječja, objavljeno u protekle dvije godine.

U kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekom od idioma čakavskoga narječja hrvatskoga jezika odabrana je zbirka pjesama Vlaste Sušanj Kapićeve, "Krunica od versi", izdanje Naklade Kvarner iz 2021.

Književna nagrada Drago Gervais dodjeljuje se već 62 godine, a pobjednica će, kao što je to praksa posljednjih godina, dobiti izdanje romana u naknadi Gradske knjižnice Rijeka, koja organizira ovaj natječaj.

Godinu prije Doris Pandžić, na natječaju je pobijedila Dora Šustić sa svojim romanom "Psi" koji je, zbog velikog odjeka i interesa čitalačke publike, doživio i drugo izdanje velike nacionalne izdavačke kuće Fraktura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:03